ANNONCE

Hold godt øje: Her opstår vandskaderne

6. august 2019 09:31 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Siveskader, delvist skjulte rør og manglende forsikringsdækning er nogle af de hyppige faldgruber.

De fleste kan forestille sig, hvor omfattende skader en ildebrand kan gøre på huset.

Det kan være sværere at visualisere konsekvenserne ved en vandskade, som ellers kan have lige så omfattende konsekvenser.

– Mange tager lettere på vandskader end tyveri- og brandsikring. Men vi har altså årligt 4000 kunder alene hos os, som bliver ramt af vandskade, siger Brian Wahl Olsen, der er skadedirektør hos forsikringsselskabet Alm. Brand.

I værste fald risikerer du skader på huset, en stor regning og en periode med genhusning, hvis vandet siver de forkerte steder hen.

Derfor gælder det om at fange begyndende skader i opløbet, fortæller Birger T. Christiansen, der er teknisk konsulent hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, som repræsenterer installationsbranchen.

Du kan i galleriet til denne artikel se, hvad du bør holde øje med, hvis du vil opdage en vandskade i god tid.

Når forsikringen ikke dækker alligevel

Det er i den forbindelse vigtigt at nævne, at du eksempelvis skal være opmærksom på rør i dit hjem, man ikke umiddelbart kan se. Det er ikke nok, at du har en forsikring på “skjulte vandrør,”, hvis der reelt set er tale om et rør, du har glemt at holde øje med.

– Her ser vi ærgerlige sager, hvor folk får en stor vandskade uden forsikringsdækning, siger Brian Wahl Olsen fra Alm. Brand.

Du kan også overveje at få installeret en såkaldt vandsikring. Den giver besked og lukker for vandet, hvis der er markante ændringer i dit forbrug, som tyder på en vandskade.

Af samme grund giver flere forsikringsselskaber rabat til boligejere, som installerer sådan en.

– Men du skal stadigvæk bruge din sunde fornuft og have øjnene med dig. For elektronikken kan meget, men den kan ikke alt, siger Birger T. Christiansen.

Hvis du er bange for, at skaden allerede er sket, kan du slukke for alt vand og holder øje med vandmåleren.

– Hvis vandmåleren stadigvæk tæller eller drejer rundt, er det tegn på, at der siver vand ud et sted, forklarer Birger T. Christiansen.

I så fald skal du tilkalde en fagperson.

Forsikringen dækker typisk akut opståede skader som sprængte vandrør, men til gengæld sjældent siveskader eller manglende vedligehold. Du kan tjekke de konkrete vilkår hos dit eget selskab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu