Julen varer længe: Sådan får du også dit træ til det

14. december 2018 19:13 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Juletræet kan godt holde sig flot i et par uger inde i den varme stue, hvis bare man hjælper det lidt på vej.

Tørre grene og grannåle, der flyder på gulvet, kan være det kedelige resultat, når juletræet bliver hevet fra kulden ind i den varme stue.

Men man kan gøre en del for at give træet de bedste betingelser, så det stadig strutter sundt og grønt juleaften – og dagene efter.

Det fortæller direktør hos Danske Juletræer Claus Jerram Christensen.

– Nåletab opstår, når træet tørrer ud, siger han.

Et juletræ af nordmannsgran – som er det mest udbredte i Danmark – kan sådan set godt stå en til to uger på det trækryds, det har fået i bunden af forhandleren, uden at ende som en nålebunke på gulvet.

Vandfod er en god idé

Men skal det stå længere indendørs, er der ingen vej udenom en vandfod, fortæller Claus Jerram Christensen.

– Det er der efterhånden rigtig mange byggemarkeder, der sælger. Det er med til at holde juletræet frisk, og så drysser det ikke, siger han.

Har man en rødgran, som er den næstmest udbredte, vil den drysse efter et par dage, hvis man ikke har den i vand, tilføjer Claus Jerram Christensen.

For at give træet de bedste betingelser for at få vand kan man, allerede når man kommer hjem med træet, skære en lille trille af nede på stammen.

– Der hvor harpiksen er sivet ud, saver du to centimeter af og sætter træet i en spand med vand, råder Claus Jerram Christensen.

Derudover er det en god idé lige at tænke over varmekilderne i stuen, så man ikke sætter træet lige ved siden af radiatoren eller brændeovnen. Så kan det nemlig også tørre hurtigt ud.

Sæt det på altanen

Har man en altan, kan man med fordel sætte træet derud, foreslår Johan Wedel Nielsen, der er indehaver af juletræsvirksomheden Grøn Jul.

På altanen holder træet sig nemlig helt frisk, samtidig med at man kan se det.

Man kan også stille det et sted i haven eller på terrassen, hvor man kan se det fra sit vindue. Så kan man pynte det med lyskæder, indtil det skal tages indenfor, foreslår Claus Jerram Christensen.

Dette kan også være en god idé, hvis du vil undgå brand i dit juletræ, som bliver mere tørt – og dermed mere udsat for brand – jo længere det står indenfor.

Du kan se flere råd til, hvordan du undgår brand i dit juletræ i galleriet ovenfor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu