ANNONCE

Holdkammerat storroser Christian Eriksen

18. december 2014 19:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Holdkammerat storroser Christian Eriksen
Foto: Andy Couldridge / Scanpix.
Foto: Andy Couldridge / Scanpix.

Foto: Andy Couldridge / Scanpix.

Der er sket meget, siden landstræner Morten Olsen i midten af okotober lod kritikken hagle ned over Christian Eriksen i forbindelse med hjemmenederlaget til Portugal.

I dag er den danske kreatør blandt Premier League mest formstærke spillere, og han har i løbet af den seneste måned flere gange været direkte kampafgørende for sin engelske klub, Tottenham.

Det udløser nu store roser fra Eriksens holdkammerat og gode ven, belgiske Jan Vertonghen, der mener, at den 22-årige dansker nærmer sig samme kvalitet som de to tidligere Tottenham-stjerner Luka Modric og Rafael van der Vaart.

»Han kan nå deres niveau. Det er helt sikkert,« siger Vertonghen til Sky Sports, der dernæst spørger, om Eriksen kan nå helt op på siden af Tottenham-legender som Glenn Hoddle og Paul Gascoigne.

»Jeg kender Luka og Rafael bedre, eftersom de spiller i min tid. Men jeg kender også historien om Hoddle og Gascoigne, og jeg tror, at Christian kan blive en af de bedste spillere, Spurs har haft. Jeg tror, at han kan blive en af Premier Leagues bedste playmakere.«

Jan Vertonghen og Christian Eriksen spillede også sammen i Ajax, og den belgiske landsholdsspiller har dermed været førstehåndsvidne til sin danske holdkammerats udvikling.

»Jeg har spillet sammen med ham, siden han var 16-17 år – altså i omkring seks år. Og han forbedrer sig for hver sæson.«

»Hen mod slutningen af hans Ajax-tid var medierne lidt kritiske over for ham, fordi hans ‘stats’ ikke var så gode, som pressen mente, de skulle være. Men jeg synes, at han nu viser, at han kan score mål og samtidig lave assist – og så er han desuden hårdtarbejdende,« lyder det fra Vertonghen.

Christian Eriksen skrev under med Tottenham i sommeren 2013, og på halvanden sæson er det blevet til 16 scoringer af London-klubbens danske midtbanestjerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu