ANNONCE

Holdt fest: 20 teenagere smittet med Covid-19

27. juli 2020 09:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Mindst 20 teenagere er blevet smittet, efter de har deltaget i en privatfest tidligere på måneden.

Holdt fest: 20 teenagere smittet med Covid-19
Mindst 20 teenagere er blevet smittet med coronavirus. De har alle deltager i en fest tidligere på måneden. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Sundhedsmyndighederne har undersøgt en klynge af coronavirus-tilfælde nærmere.

Det har vist sig, at de formentlig alle har en relation til en privatfest, som en række teenagere mellem alderen 15 og 19 år har deltaget i.

For nuværende er mindst 20 teenagere blevet smittet med coronavirus, skriver People.

Sundhedsmyndighederne i New Jersey, The Middletown Township Department of Health and Human Services, er i gang med et større smittesporingsarbejde i forbindelse med festen.

Siden festen blev afholdt den 11. juli har myndighederne nemlig fundet en række tilfælde af coronavirus hos minimum 20 unge mennesker. Det har vist sig, at de alle har deltaget i festen.

Det forventes dog, at flere tilfælde følger, da ikke alle deltagere i festen er blevet testet. Dem vil myndighederne gerne have fat i, så de bliver testet.

Men det arbejde er indledningsvist ikke blevet hjulpet på vej af teenagernes forældre, der ikke var særligt villige til at svare på spørgsmål fra myndighederne.

Efterhånden er alvoren dog gået op for forældrene, der er blevet mere hjælpsomme.

På et pressemøde lørdag understregede guvernøren af New Jersey Phil Murphy, hvor vigtigt det var, at alle teenagere, der deltog i festen blev testet.

– For at være direkte så er det her ikke en heksejagt for at finde de mindreårige, der har drukket, selv om vi ikke tolerer at mindreårige drikker, og husk nu på at det er ulovligt. Men det er ikke, hvad det her handler om. Det er et kapløb mod tiden om at sikre at alle, der har været udsat for coronavirus bliver identificeret, før de smitter andre, lød det fra guvernøren.

Flere gange er unge mennesker blevet opfordret til at huske på ikke at mødes i store grupper grundet risikoen for smitte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu