Brøndby-spiller er varm i Holland

28. januar 2013 17:04 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Brøndby-spiller er varm i Holland
Billede mangler

Vitesse Arnhem er ude efter lovende Brøndby-talent. Nu er det op til klubberne at blive enige om et skifte.

 

Men det er ikke kun i Danmark, at man har et godt øje til den offensive Brøndby-back. Sporten.dk erfarer, at hollandske Vitesse Arnhem har snøren ude efter den venstrebenede forsvarer.

– Jeg må hellere lade min agent håndtere det, der foregår uden for banen lige nu, så jeg ved faktisk ikke, hvor langt, de er nået i forhandlingerne, siger Riza Durmisi til sporten.dk.

Han var ikke med i Brøndbys træningskamp mod Energie Cottbus lørdag, selvom truppen var præget af de bedste talenter fra U19-truppen. Riza Durmisi lægger ikke skjul på, at Vitesse Arnhem er en interessant klub, hvis hollænderne kan blive enige med Brøndby om at overtage ham, inden hans kontraktudløb til sommer.

– Alt det der kommer fra gode udviklingsklubber i udlandet er interessant for mig. Jeg så dem selv vinde over Ajax i går (søndag red.), selvom de var bagud 0-2, siger U19-landsholdets venstre back.

Med kontraktudløb til sommer kan Riza Durmisi vente til efter sæsonen og skifte frit til eksempelvis Holland. Men backen vil helst have en afklaring øjeblikkeligt og har også ret til at forhandle med andre klubber end Brøndby.

– Det skal være nu her til vinter. Det er bedst for mig. Så der er kun to-tre dage tilbage, siger Riza Durmisi med henvisning til transfervinduets snarlige udløb.

Så det er noget, som Vitesse og Brøndby skal finde ud af fra nu?

– Ja, det er det. Jeg kan ikke gøre så meget nu, siger Riza Durmisi.

Sporten.dk skrev tilbage i september, at Riza Durmisi var tilbageholdende i forhold til at forlænge sin aftale med den konkurstruede Superliga-klub.

Brøndby afviste dog og sagde, at parterne var tæt på en ny aftale.

Dengang var Durmisi fremhævet af sportsdirektør Ole Bjur som et af de talenter, der var glad for at blive i den klub, der de seneste mange år har været dygtig til at opfostre en betydelig del af Danmarks største talenter.

Sportsdirektøren var dengang ude med et langt modsvar til en opsigtsvækkende kritik fra det tidligere talent Patrick Olsen, der sidste sommer valgte at forlade klubben til fordel for Inter som 18-årig. I svaret forklarede Ole Bjur, at der er masser af talenter, der trives i klubben, selvom Patrick Olsen dengang hævdede, at mange af hans tidligere holdkammerater lokkes af bedre træningsforhold og sikrere muligheder i mindre pressede klubber.

– Heldigvis har vi fortsat masser af store talenter, som sagtens kan se fornuften i at slå igennem i Brøndby først, før de søger mod udlandet. I vores Superligatrup har vi lige nu fire årgang 92 og to årgang 93, som alle er inde i en spændende udvikling og allerede har debuteret i Superligaen. Derudover har Frederik Holst og Riza Durmisi, som begge er U19-spillere (årgang 94, red.), også allerede fået debut, skrev Ole Bjur blandt andet på Brøndbys hjemmeside dengang.

Sporten.dk har forsøgt at at få fat i Brøndbys sportsdirektør Ole Bjur for en kommentar.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu