Hollande advarer mod store EU-besparelser

5. februar 2013 15:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hollande advarer mod store EU-besparelser
Billede mangler

Store besparelser kan ødelægge muligheden for at skabe vækst i Europa, lød beskeden fra François Hollande, da han gæstede Europa Parlamentet i Strasbourg.

 

– Ja til besparelser, men svække økonomien, nej, sagde præsidenten, der lagde vægt på, at de svageste lande skulle støttes.

Et stærkt signal inden Storbritanniens premierminister David Cameron torsdag leder budgetforhandlingerne for en række lande deriblandt Danmark, der bidrager mere til den europæiske fælleskasse, end de bruger.

Hollande ville heller ikke acceptere flere landes krav om rabatter. Det kan ramme Danmark, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag gjorde klart over for Berlingske Nyhedsbureau, at Danmark skal have en rabat.

Hollande advarer mod et »a-la-carte«-Europa, hvor landene kun tilslutter sig det, der er i tråd med egne nationale interesser. Men gjorde samtidigt klart, at der kan komme et kompromis mellem de forskellige grupperinger i forhandlingslandskabet. Forhandlingerne, der sidst brød sammen i november, genstartes torsdag.

Euroen, der de seneste dage er blevet styrket over for dollaren, var også et tema Hollande tog op i sin tale. Fra talerstolen i Strasbourg kundgjorde han bekymring for eurozonen.

– En monetær zone skal have en valutakurspolitik. Hvis ikke vil Euroen være en valutakurs, der ikke afspejler den reelle tilstand i økonomien, sagde Hollande og advarede mod at euroen ville ende med at blive et offer for skiftende stemninger på finansmarkederne. François Hollande opfordrede således til en reform af den internationale pengepolitik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu