Hollandsk hestekød solgt fra danske virksomheder

12. april 2013 16:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hollandsk hestekød solgt fra danske virksomheder
Billede mangler

14 danske virksomheder har fået kød fra det hollandske selskab W. Selten, der er under mistanke for gennem mere end to år at have distribueret op mod 50.000 ton oksekød, der blandt andet indeholder udeklareret hestekød. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

 

Kødet fra det hollandske firma er distribueret til en række europæiske lande, herunder Danmark. Ud over mistanken om iblandet hestekød er kødet desuden solgt uden de lovpligtige oplysninger om oprindelse og sporbarhed.

Ifølge Fødevarestyrelsen har Danmark allerede kontaktet de hollandske myndigheder og bedt om oplysninger om, hvorvidt der er en sundhedsrisiko forbundet med det omstridte kød. Desuden er man i kontakt med de 14 danske virksomheder, der har aftaget kød fra det hollandske firma.

»Vi har spurgt virksomhederne om blandt andet ind- og udgående varer, hvad man har brugt kødet til, og hvor det er sendt hen. Det forventer vi at have et overblik over i slutningen af næste uge. Det er store mængder data, der kommer ind,« siger Tenna Jensen fra Fødevarestyrelsens Fødevareberedskab.

Spørgsmål: Er der risiko for, at virksomhederne herhjemme allerede har solgt noget af kødet videre?

»Det må man formode,« siger Tenna Jensen.

Der er endnu uvist, hvor stor en del af de 50.000 ton kød fra den hollandske opskæringsvirksomhed, der er havnet på markedet herhjemme.

Af hensyn til de danske virksomheder ønsker Fødevarestyrelsen endnu ikke at offentliggøre navne på de indblandende virksomheder herhjemme. Styrelsen vil først tage stilling til, hvordan man går videre med sagen, når man modtager yderligere oplysninger fra myndighederne i Holland samt de 14 danske virksomheder.

Den såkaldte kødskandale begyndte for alvor at rulle i februar i år, da der blev fundet spor af hestekød skjult i andre kødtyper i flere europæiske lande, heriblandt Danmark.

Ifølge de hollandske fødevaremyndigheder er kødet fra det omtalte selskab solgt i perioden 1. januar 2011 og frem til nu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu