Hollandsk journalist: Fortæl hele sandheden, Rolf

19. marts 2013 04:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hollandsk journalist: Fortæl hele sandheden, Rolf
Del:

Rolf Sørensen fortalte mandag aften, at han har dopet sig gennem sin karriere. Men detaljerne i det lange misbrug, uddyber han ikke. Og han vil ikke afsløre navne.

 

Danmarks mest vindende cykelrytter fortalte, at han selv skaffede EPO og kortison, og at der hverken var mellemmænd eller læger, som hjalp han med at sprøjte de forbudte stoffer ind i blodet.

Den forklaring tror den hollandske journalist Mark Miserus fra avisen Volkskrant ikke på. Han arbejder med cykelsport og doping, og har indgående kendskab til den efterforskning af Rabobank, som lige nu finder sted. Midtpunktet i sagen er lægen Geert Leinders, som ifølge beskyldningerne forsynede og gav rytterne doping. Det skriver Sporten.dk.

Leinders begyndte på Rabobank i 1996. Samme år som Rolf Sørensen begyndte på det hollandske hold.

»Geert Leinders var på holdet helt fra start af, og han er lige nu anklaget for at give rytterne doping.« Det siger tidligere ryttere som Michael Rasmussen og Danny Nelissen. Så derfor er det meget svært at tro på, at han gjorde det på egen hånd.

»Fra hvad jeg har hørt ved at snakke med mange tidligere ryttere på Rabobank, så ledte de efter hjælp fra holdlægerne, og fra læger som boede i deres by. Ligesom Michael Boogerd så beskytter Rolf Sørensen bagmændene i stedet for at fortælle sandheden,« siger Mark Miserus.

Rolf Sørensens indrømmelse har ikke vakt særligt stor opsigt i Holland. Her har fokus været på Michael Boogerd, som netop har indrømmet, og nu peger pilen på Hollands tidligere stjerne, Erik Dekker, som ifølge eget udsagn ikke har taget doping.

Efterforskningen omkring Rabobank er et af de største emner i hollandsk sport i øjeblikket, og Mark Miserus vil gerne have Rolf Sørensen til dele ud af sin viden, så vi kan komme til bunds i sagen.

»Det er vigtigt at vide, hvordan han dopede sig på Rabobank, for det vi hører er, at doping var tolereret af holdledelsen på Rabobank. Jeg er meget nysgerrig i at vide, hvordan han fik sin doping. Var det på apoteket, fik han nogen hjælp fra holdlægerne og vidste holdledelsen noget om det?,« spørger Mark Miserus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu