Holm roser Landers hold

10. februar 2013 11:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Holm roser Landers hold
Billede mangler

I 2011 stod Brian Holm overfor et svært valg. Skulle han fortsætte som sportsdirektør, eller skulle han i stedet vælge at skifte jobbet ud med en rolle som agent. Forhandlingerne var intense under Tour de France, hvor det også kom frem, at Brian Holms arbejdsgiver, HTC-Highroad, ville lukke, selvom de var verdens mest vindende hold. Dermed skulle den danske sportsdirektør ud og finde et nyt job. Han valgte dog i sidste ende, at karrieren som sportsdirektør skulle fortsætte hos Omega Pharma-QuickStep.

Om 50-årige Brian Holm nogensinde kommer til at være agent for cykelryttere, vides ikke, men skulle danskeren objektivt rådgive et talent, så mener han, at den danske mester Sebastian Lander har truffet et rigtigt godt valg ved at skrive kontrakt med BMC Racing Team.

– Det bliver jo ikke meget bedre, fastslår Brian Holm overfor CyclingQuotes.com, som har mødt sportsdirektøren i den belgiske by Gent.

– Det er et godt hold. Jeg kender jo Tejay van Garderen, og min gamle kollega, Allan Pieper, er også kommet derover. Det er et hold, der kører uden det store pres, som man også nogen gange kan se på deres resultater. De har været der i mange år, og jeg kan rigtig godt lide holdet, men jeg tror ikke, det bliver meget bedre. Hvis jeg havde en søn, som jeg skulle rådgive, så ville jeg også pege på BMC, hvor de får lov til at køre deres chance. De tager tingene stille og roligt. George Hincapie kørte der, og der var aldrig noget pres på dem. Der var aldrig nogen skideballer, hvis de gjorde det dårligt.

 I 2013 har Danmark syv danske kontinentale hold (3. divisions hold), men Brian Holm har ikke så meget tid til at følge med i deres kamp imod hinanden – hverken internationalt eller nationalt. Derfor bliver han også nødt til at alliere sig med de danske landstrænere.

– Jeg kan meget godt lide de små danske hold. Jeg synes, de gør det meget godt. Selvfølgelig kender jeg Morten Bennekou (Talentchef og U23 landstræner, red.), Jesper Worre (Eliteansvarling, red.) og Lars Bonde (Sportschef, red.), men det er ikke sådan, at jeg står ude til løbene. Jeg får min dosis af cykelløb, så jeg kører ikke ud til løbene, når jeg er hjemme. Jeg følger med i resultatlisterne, forklarer Brian Holm videre.

Brian Holm påpeger, at det er svært at stå med et dansk talent og få ham ind på et af verdens største cykelhold, Omega Pharma-QuickStep, selvom han gerne så flere danske cykelryttere på den professionelle scene. To danskere har forsøgt lykken hos det belgiske storhold indenfor de senere år, det var Mads Christensen i 2005 og Thomas Vedel Kvist i 2009-2010, men ingen af de to danske talenter havde den store succes på holdet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu