Holmstrøm hjælper FCN-ejer

18. februar 2013 20:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Holmstrøm hjælper FCN-ejer
Billede mangler

Hvor meget var FC Nordsjællands trup værd, da Allan K. Pedersen i oktober 2008 købte FC Nordsjælland af sit ejet selskab AKP Holding og flyttede det til KAP Holding?

 

Det er et af de centrale spørgsmål i den retssag, der begyndte mandag, og som vil afgøre, om Allan K. Pedersen får lov at beholde FC Nordsjælland, eller om han tvinges til at sælge.

Svaret lyder ifølge skønsmand Niels-Christian Holmstrøm på 24,9 mio. kr., hvilket er en vurdering, som Allan K. Pedersen dårligt kan være utilfreds med. Det er så lav en vurdering, at han ikke blot får medhold i, at købsprisen i 2008 ikke var for lav, men måske endda for høj, hvis dommerne også giver ham medhold i sagens øvrige aspekter.

 – Om jeg har betalt for meget? Ja, det må vi jo så se på, smilede Allan K. Pedersen.

Sagen begyndte i oktober 2008, da Allan K. Pedersen handlede med sig selv og købte FCNordsjælland Holding til en pris, som kurator Pernille Bisgaard fandt for lav.

Ifølge hende betalte Allan K. Pedersen blot 500.000 kr. for klubben, mens han selv mener at have betalt godt 17 mio., fordi hele holdingselskabet tæller med i købet.

Kurator har af revisionsselskabet Ernst & Young tidligere fået vurderet FCN til 35,8 mio. kr. i oktober 2008, men parterne har siden enedes om at få foretaget et nyt skøn, hvilket er blevet gjort af Niels-Christian Holmstrøm, der har vurderet truppens værdi, og Jesper Jørgensen fra Deloitte, der har vurderet resten af klubbens værdi.

Mandag kom det frem i, at Allan K. Pedersens ejerandel af FC Nordsjælland (93,8 procent) ifølge skønsmændene antog en værdi af 10,3 mio. i 2008 – altså hele 25,5 mio. kr. mindre, end Ernst & Young i første omgang havde vurderet, og cirka 7 mio. mindre end Allan K. Pedersen ifølge sin opfattelse har betalt. Når vurderingen af FC Nordsjælland ligger under vurderingen af truppen alene, hænger det sammen med negative tal i holdingselskabet, der trækker den samlede værdi ned.

Det er der ikke nødvendigvis noget sært i, men anklager fandt andre ting at undre sig over. Først blev Jesper Jørgensen grillet og havde overordentlig svært ved at forklare, hvorfor han havde taget udgangspunkt i at potentielle købere ville kræve 15 procent i udbytte, når ingen fodboldklubber i verden giver et lignende udbytte.

Niels-Christian Holmstrøm var ikke indkaldt som vidne, men dele af hans rapport blev siden læst op, og her undrede det tydeligvis kurators advokat, Michael Vilhelm Nielsen, at Holmstrøm sidste år værdisatte Nicklas Pedersen til i oktober 2008 at have en værdi på 600.000 euro (4,5 mio. kr.), når han var vidende om, at han tre måneder senere blev solgt til Groningen for 2,2 mio. euro (16,5 mio. kr.).

– Jeg har vurderet spillernes priser på baggrund af deres præstationer på daværende tidspunkt, alder, kontraktlængde og mit generelle kendskab til transfermarkedet. Det gælder også for Nicklas Pedersen, og så kan man altid spørge, hvad markedsprisen er, for det kan afhænge af mange ting. Kommer der en klub, der er i nød, kan prisen gå i vejret, siger Niels-Christian Holmstrøm til sporten.dk

Alene salgene af Nicklas Pedersen (16,5 mio. kr. til Groningen), Martin Bernburg (2,2 mio. kr. til Brøndby) og Nicki Bille (mindst 10 mio. kr. til Villarreal) overstiger de 24,9 mio. kr., Holmstrøm vurderer den samlede trups værdi til. FCN bedre resultater efter 2008 har været med til at øge prisen på spillerne i forhold til værdien ved Allan K. Pedersens køb og salg af klubben, og Holmstrøm vurderer, at han har gjort det så godt, som det var muligt.

– Jeg har gennemgået kontrakterne samvittighedsfuldt og givet retten mit respondum, og da jeg ikke er blevet indkaldt, går jeg ud fra, at de er tilfredse, siger Holmstrøm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu