Homo-chikane mod kulturminister: Afbrød interview med Se og Hør

14. marts 2012 11:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Homo-chikane mod kulturminister: Afbrød interview med Se og Hør
Billede mangler

 Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge?
Efter dette spørgsmål afbrød kulturminister Uffe Elbæk et interview med en Se og Hør-journalist, der mødte Uffe Elbæk på vej til premiere på Cirkus Arenas nye forestilling på Bellahøj, med sin familie.
 
Forud for spørgsmålet om de unge artistdrenge var der flere gange blevet stillet en noget anderledes form for spørgsmål. I hvert fald ifølge kulturminister Uffe Elbeks egen opdatering på Facebook.
 
Her beskriver kulturministeren sagen omkring interviewet således:
”Er lige kommet hjem efter præmiere på den nye Cirkus Arena forestilling (på Bellahøj). Var der sammen med mit barnebarn Svea på 4 år, min søn, min svigerdatter, min kæreste og min gamle mor på 85. Dejlig aften. På nær den mærkeligste – og fuldstændig grænseoverskridende – oplevelse med Se og Hør.
 
Læs også: Se og Hør siger undskyld efter homochikane af kulturminister
 
Lige som hele familien skal ind i cirkusteltet, bliver jeg spurgt – for rullende kamera – af en journalist om en hurtig kommentar. Det vil jeg gerne gi – glæder mig faktisk til at fortælle om, hvor meget jeg ser frem til cirkusforestillingen. Hvorefter jeg får det første spørgsmål (som jeg husker det):
 
Det er så første gang at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus? Øh – næ – det er kulturministeren der skal ind og se cirkus, svarer jeg. Hvorefter journalisten gentager sit spørgsmål: Det er første gang en homoseksuel kulturminister skal i cirkus! Nej, svarer jeg igen. Og returnerer med et spørgsmål om det da er heteroseksuel journalist der spørger? Hvorefter journalisten spørger om jeg flirter? Nej, siger jeg igen.
 
Hvorefter jeg får endnu et spørgsmål fra journalisten: Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge? Her afbryder jeg interviewet med ordene: Det her er simpelthen lavmålet. Drejer mig om mod min familie som ikke fatter hvad der sker. Og fatter det endnu mindre, da jeg forklarer dem, hvad jeg lige er blevet spurgt om. Højst højst speciel oplevelse. Må jeg ærligt sige.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu