Homo-vielser afvises af hver tredje præst

15. marts 2012 08:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Homo-vielser afvises af hver tredje præst
Billede mangler

Til sommer kan homoseksuelle par på lige fod med heteroseksuelle blive viet i de danske kirker.
 
Men meget tyder på, at mange homoseksuelle vil få et afslag, når de kontakter den lokale kirke for at blive gift, skriver Berlingske.
 
Den enkelte præst må nemlig selv bestemme, om vedkommende vil vie homoseksuelle, og det vil en tredjedel af præsterne ikke, viser en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget blandt 523.
 
Spørgsmålet om homo-vielser er ifølge biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift “i den grad med til at splitte folkekirken.”
“Det minder om en mærkesag, der for alt i verden skulle presses igennem. Det skaber mistillid til det politiske system og måden, kirken bliver ledet på. Det rokker ved forståelsen af, at folkekirken er et kirkesamfund, ikke en forvaltningsmyndighed,” siger Karsten Nissen til Berlingske.
 
Ligestillings- og kirkeminister, Manu Sareen, understreger dog, at det er frivilligt om præsterne vil vie homoseksuelle.
“Der er ingen, der tvinger nogen til noget,” siger Manu Sareen til Berlingske, og udtrykker samtidig glæde over, at så mange præster gerne vil vie homoseksuelle.
 
Ministeren bakkes op af biskoppen i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen, som ser præsternes uenighed som et tegn på mangfoldighed i folkekirken.
“Jeg er sikker på, at når en præst først står over for et homoseksuelt par, der gerne vil vies, så forsvinder den akademiske diskussion og bliver til et spørgsmål om to rigtige mennesker. Det vil betyde, at færre præster vil sige nej,” siger Peter Skov-Jakobsen til Berlingske.
Kilde: Berlingske
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu