Homoseksuelle: Okay, at nogle ikke vil vie os

15. marts 2012 14:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Homoseksuelle: Okay, at nogle ikke vil vie os
Billede mangler

Mange homoseksuelle kan komme til at skulle spørge flere præster for at finde en, der vil vie dem, men det har de det helt fint med.
De er fuldt tilfredse med den nye lov, der gør det frivilligt for præster, om de vil vie homoseksuelle. Også selvom en ny undersøgelse blandt 523 præster, som Berlingske Research har lavet, viser, at kun to tredjedele af præsterne vil gøre det.
George Hinge er kirkepolitisk talsmand for foreningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT). Han fortæller, at deres grundlæggende holdning er, at det skal være frivilligt for præsterne.
“Om det er en tredjedel eller en femtedel er ligegyldigt for os. Det, der er vigtigt for os, er, at de præster, der gerne vil vie homoseksuelle, får lov til at gøre det”, siger han til Newspaq.
I foreningen fokuserer de positivt på de præster, der gerne vil, fremfor dem, som ikke vil.
“Vi synes selvfølgelig, at det er fantastisk, at to tredjedele af præsterne gerne vil, og når vi så kommer i gang, så tror jeg, resten vil finde ud af, at det her ikke er så slemt,” siger George Hinge.
Der er omkring hundrede, der indgår registreret partnerskab hvert år, og George Hinge anslår, at cirka halvdelen af dem gerne vil giftes i kirken fremover. Ligesom det er cirka halvdelen af de heteroseksuelle par, der i dag bliver gift i kirken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu