Homovielser koster folkekirken medlemmer

2. juli 2012 02:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Homovielser koster folkekirken medlemmer
Billede mangler

Debatten om homovielser og den efterfølgende lov har kostet på folkekirkens medlemsliste.
I løbet af de seneste seks måneder er flere brudt ud og har i stedet startet ni evangelisk-lutherske frimenigheder. Flere er desuden på tegnebrættet. Det skriver Jyllands-Posten.
Medlemmerne vælger at stifte deres egne frimenigheder, fordi folkekirken i længere tid har fjernet sig fra Bibelens ord, mener Lasse Holmgaard Iversen, der er landssekretær i Evangelisk Luthersk Netværk.
– For mange er vielse af homoseksuelle dråben, som har fået bægeret til at flyde over. Teologien i folkekirken er efterhånden meget udvandet, siger Lasse Holmgaard Iversen, der er vejleder for seks af de nystiftede frimenigheder.
Så sent som for to uger siden blev en frimenighed stiftet i Herning. En af initiativtagerne, Henning Andersen, mener, at det er blevet for svært at være en del af folkekirken.
– Bibelen siger klart, at man ikke må vie homoseksuelle. Når kirken så alligevel gør det, kan vi ikke være med længere, siger han til Jyllands-Posten.
Folkekirken kan se frem til at miste endnu flere aktive medlemmer til de nye, frie kirker, vurderer Kurt Ettrup Larsen, som er lektor ved Menighedsfakultetet i Aarhus.
– Folk rundt i landet lader sig inspirere af det, der er i gang. Så der vil komme flere frimenigheder, siger han.
Kirkeminister Manu Sareen (R) er dog ikke bekymret. Han ønsker i stedet frimenighederne velkommen.
– Hvis man ikke har lyst til at være en del af en rummelig folkekirke, så er det en god løsning at lave sin egen, siger han til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu