ANNONCE

Honning trækkes tilbage: Dit barn kan få muskellammelser

16. december 2016 17:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En importeret græsk honning mangler en vigtig advarsel, der kan få alvorlige konsekvenser.

Hvis dit barn under et år spiser af en helt speciel importeret græsk honning solgt i kiosker, specialbutikker og minimarkeder rundt om i landet, så kan det gå hen og blive aldeles alvorligt.

Det er ikke utænkeligt, at dit barn måske indtager netop denne honning, for der mangler nemlig en særdeles vigtig advarsel på den. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Ved en fejl er produktet, som du kan se et billede af over artiklen, ikke blevet korrekt mærket med teksten “Produktet bør ikke gives til børn under 1 år”.

Selve produktet hedder Attiki græsk honning og har en nettovægt på 455 gram.

Kan resultere i lammelser

Problemet opstår såmænd kun, hvis det er børn under et år, der spiser honningen. Den er ufarlig for ældre børn og voksne. Det skyldes ifølge styrelsen, at honning kan indeholde sporer fra bakterien clostridium botulinum.

Den kan i tarmkanalen hos spædbørn omdannes til toksinproducerende bakterier, der kan give alvorlige skader hos dit barn.

Sygdom viser sig for eksempel ved tegn på forstoppelse, nedsat sutte- og synkeevne, sløvhed, svækket ansigtsmimik og tiltagende muskelsvækkelse eller -lammelse.

Fødevarestyrelsen anmoder alle, der har købt honningen, om straks at levere den tilbage til, hvor den er købt. Eller smide den ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu