ANNONCE

Rent fup: Hop ikke på disse mad-råd om corona

20. marts 2020 11:25 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen er helt klar i spyttet om gode råd på nettet.

På de sociale medier florerer der en masse ”gode råd” til, hvordan man kan spise sig til et stærkere immunforsvar og dermed undgå at blive smittet med coronavirus.

Artiklen fortsætter under videoen

Ingen fødevarer er en garanti mod corona, understreger Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Vigtigst er det at følge Sundhedsstyrelsens råd og holde en god køkkenhygiejne.

(Dem kan du se i galleriet over artiklen).

Misinformation

Immunboostende suppe, shakes med masser vitaminer og kosttilskud med store doser C-vitamin.

Rådene er for tiden mange på de sociale medier, når det kommer til at styrke sit immunforsvar, så man undgår at blive smittet med coronavirus.

Men det er misinformation, som risikerer at vildlede danskerne, understreger Fødevarestyrelsen:

– Der er ingen tvivl om, at et velfungerende immunforsvar er afgørende i kroppens kamp mod sygdomme, men det er vigtigt at understrege, at der ikke findes nogen superfoods, som kan holde coronavirus for døren, siger specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen Trine Grønlund.

Danskerne er dækket godt ind

Hun understreger, at langt størstedelen af befolkningen allerede får dækket deres vitamin- og mineralbehov via den kost, som de spiser.

Den bedste måde at beskytte sig mod coronavirus er derfor at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om for eksempel god håndhygiejne, nys og host i ærmet og begrænse fysisk kontakt med andre.

– Man kan også følge Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner. For eksempel er det en god idé at vaske dine hænder regelmæssigt, når du tilbereder mad, skylle frugt og grønt og holde rå og spiseklar mad adskilt, siger Trine Grønlund.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu