ANNONCE

Horn, lygter og urent mel i Hornbæk

3. december 2020 22:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En kvinde handlede hurtigt. Det gjorde politiet også - og haps.

Horn, lygter og urent mel i Hornbæk
Et par handlekraftige borgere og en hurtig politiindsats gjorde, at to tyve blev fanget. Foto: Colourbox.

“En salig morgen i sidste uge blev vi ringet op af en kvinde, der kunne berette om dugfriske observationer af nogle aktiviteter i Hornbæk, som fremstod ganske lyssky”.

Sådan starter et opslag på Nordsjællands Politis Facebook-side. Hvor politikredsen beretter om en dag i etatens liv.

Kvindens sjette sans var i første omgang blevet tirret, da hun havde bemærket en fremmed sort bil med slukkede lygter trille ind i en indkørsel i nabolaget.

Da to fremmede mænd efterfølgende steg ud af bilen og sneg sig om på bagsiden af huset hørende til indkørslen, blev hun endnu mere sikker i sin sag om, at noget formentlig var galt i Hornbæk.

Hun ringede derfor straks til politiet, og ikke lang tid efter opkaldet hørte hun en rude i det fjerne blive knust, hvorefter de to fremmede mænd kom slæbende med en lænestol.

“Det er ikke altid rart at have ret, men al tvivl var nu udryddet: Der foregik absolut noget skummelt i Hornbæk”, skriver politiet.

Den rette kurs

Politiet havde i mellemtiden sat kursen mod adressen – imens ringede kvinden til sin mand, som befandt sig ikke langt derfra.

Han fik instrukser om, at to mænd i en sort bil muligvis snarest ville passere ham, og at de to havde både en stjålet stol i bagagerummet og urent mel i posen.

Husbonden satte sig derfor klar i sin bil med en bekendt, og kort efter spottede de en sort bil med for meget fart på, som lignede en bil, der gerne ville væk. Væk fra Hornbæk.

Så nemt skulle de formodede tyve dog ikke slippe, for da den sorte bil passerede dem, fulgte gemalen og co. efter på behørig afstand. Follow that car!

Imens de to kørte efter flugtbilen, havde de politiet med på telefonen, som på den måde fik live-opdateringer om, hvor bilen med lænestolen bagi var.

Patruljen kunne nemt lægge sig i en gunstig position, klar til at overtage stafetten.

“Ikke lang tid efter susede den sorte bil forbi os, og vi overtog selvfølgelig forfølgelsen. Noget kunne dog tyde på, at chaufføren i den sorte bil allerede var blevet gjort godt mør af de handlekraftige borgere, for da vi tændte for de blå blink, tog det ikke lang tid, før føreren trak ind til siden, og de to mænd lod sig anholde”, skriver politiet.

Fængsel i 40 dage

Senere samme dag fik den ene mand en straksdom på 40 dages fængsel, fordi han også havde nogle andre sager liggende i gemmerne, imens den anden mand stadig er sigtet for indbruddet.

Han er derudover også sigtet for at køre bil i påvirket tilstand og for at køre bil uden førerret.

“Det var ganske enkelt eminent arbejde af kvinden, der først bed mærke i, at noget ikke så ud, som det skulle, og sidenhen kontaktede os. Bravo! Ros skal der også lyde til de to forfølgere, som ikke efterlod de to fremmede mænd mange muligheder for at slippe usete væk med deres bytte”, skriver Nordsjællands Politi, der slutter:

“Skulle du selv opleve noget mistænkeligt, er vi selvfølgelig også klar til at høre fra dig, så vi sammen kan vende situationen”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu