ANNONCE

Horribel TV-kikser efter dødsulykken

27. januar 2020 17:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Den britiske TV-gigant BBC har ganske enkelt været nødt til at sige undskyld.

Horribel TV-kikser efter dødsulykken
Kan du kende forskel på de to mænd? Det kunne BBC ikke. Foto: Scanpix

Kobe Bryants tragiske død bredte sig som en steppebrand søndag aften dansk tid, i takt med, at det langsomt begyndte at sive ud, at NBA-legendens helikopter var styrtet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nu er samtlige ni ofre i ulykken identificeret, og de tæller desuden Bryants 13-årige datter Gianna. Seerne af en af de mest kendte nyhedsudsendelser i Storbritannien har dog givetvis fået aftenkaffen i den fuldstændig gale hals.

For en menneskelig fejl gjorde nemlig søndagens “News at ten”-udsendelse på BBC til en horribel affære, da tv-avisen skulle dække en af amerikansk sports største personligheders død.

Det gik så galt til, at kanalen ifølge den britiske avis The Guardian har måttet sige undskyld – slet og ret.

Et kendt ansigt

Selv for de, der ikke er så velbevandrede i den bedste amerikanske basket-liga, bør 41-årige Kobe Bryants ansigt og efternavn alligevel vække en del genklang.

Derfor kan det undre, at BBC lykkedes med at bruge videobilleder i omtalen af den tragiske ulykke, hvor det altså ikke var Kobe Bryant, der var på.

I stedet var det en anden af spillets megastjerner Lebron James, der spiller for Bryants tidligere klub Los Angeles Lakers. James anses for at være en af de bedste basketball-spillere nogensinde.

Paul Royall, der er redaktør på nyhedsudsendelsen, måtte efter en større Twitter-storm undskylde for fejlen, som han kaldte menneskelig. Han skrev “I aftenens dækning af Kobe Bryants død på BBCNewsTen brugte vi fejlagtigt billeder af LeBron James i et afsnit af rapporten. Vi beklager denne menneskelige fejl, der faldt under vores sædvanlige standarder for programmet”.

Uklart

Det vides endnu ikke, hvad der førte til, at helikopteren med Kobe Bryant og de otte andre personer om bord styrtede ned. Flere medier har dog rapporteret, at der var kraftig tåge flere steder i det område uden for Los Angeles, hvor helikopteren styrtede.

I helikopteren befandt sig flere personer med tilknytning til det ungdomshold, som Bryant har startet – hvor hans egen datter Gianna også spillede.

Der var ingen overlevende i ulykken. Det lokale politi har meldt ud, at oprydningsarbejdet er ekstremt besværligt, fordi området er særdeles ufremkommeligt.

Fakta

De døde i ulykken

Søndag aften dansk tid omkom basketball-ikonet Kobe Bryant i en helikopterulykke.

Med ham i helikopteren var hans 13-årige datter, Gianna. Derudover omkom syv andre, inklusive piloten, ved ulykken.

Politiet eller anden officiel myndighed har ikke frigivet navne på ofrene. Men familiemedlemmer har bekræftet, at de har mistet pårørende i ulykken. Det skriver flere medier, blandt andet det amerikanske medie CNN.

Her er navne på seks personer ud over Kobe Bryant og datteren, som familiemedlemmer eller andre med kendskab til familierne har bekræftet som værende blandt de omkomne i ulykken.

Det sidste offer antages at være piloten, men det er ikke bekræftet.

* Familien Altobelli:

John Altobelli, der var baseball-træner for Orange Coast College (OCC), hans kone Keri og datteren Alyssa var blandt de omkomne. Det bekræfter Altobellis bror ifølge CNN.

Ifølge assistenttræneren for OCC, Ron La Ruffa, var Alyssa holdkammerat med Kobe Bryants datter Gianna på Mamba Academy.

* Christina Mauser:

Christina Mauser, der var assistenttræner på Harbor Day School i Corona del Mar i Californien, var blandt de omkomne. Det bekræfter hendes mand, Matt Mauser, i et opslag på Facebook.

* Mor og datter:

Sarah Chester og hendes datter Payton var også passagerer i helikopteren, som forulykkede. Det skriver Todd Schmidt, der er rektor på Harbor View Elementary School, hvor Payton tidligere gik i skole, på Facebook ifølge CNN.

Kilde: CNN.

Fakta

Hele verden reagerer på NBA-legendes død

Et af USA’s største sportsikoner – basketball-legenden Kobe Bryant – mistede søndag livet i en helikopterulykke uden for Los Angeles.

Dødsfaldet har, allerede i minutterne efter at meldingen blev bekræftet af de amerikanske myndigheder, udløst mange reaktioner fra hele verden.

Her følger et lille udpluk af reaktioner på de sociale medier:

* Donald Trump, USA’s præsident:

– Kobe Bryant var, selv om han i sandhed var en af historiens bedste basketballspillere, kun ved at begynde sit liv. Han elskede sin familie og havde en stærk passion for fremtiden. Tabet af hans smukke datter Gianna gør øjeblikket endnu mere hjerteskærende.

* Barack Obama, tidligere præsident i USA:

– Kobe var en legende på banen og havde kun lige begyndt det, der kunne have været en mindst lige så meningsfuld anden halvleg.

* Michael Jordan, tidligere basketballspiller og NBA-ikon:

– Jeg er i chok over de tragiske nyheder om Kobes og Giannas død. Ord kan ikke beskrive den smerte, jeg føler. Jeg elskede Kobe, han var som en lillebror for mig. Vi plejede at tale sammen ofte, og jeg vil savne de samtaler meget. Han var en benhård spiller, en af de bedste, og et kreativt talent.

* Tiger Woods, amerikansk golfstjerne:

– Det er et chok for alle. Uforståeligt sørgeligt. En af de mest triste dage. Han brændte varmt (for basketball, red.). Han havde en trang til at vinde. Han bragte den til hver eneste kamp i begge ender af banen. Ikke mange andre spillere kan siges at have gjort det igennem NBA’s historie.

* Tom Brady, quarterback i NFL-klubben New England Patriots:

– Vi savner dig allerede, Kobe.

* Wayne Gretzky, ishockeylegende:

– Janet (hustru, red.) og jeg har ingen ord, der kan beskrive vores chok og sorg over Kobe Bryants tragiske dødsfald i dag. Jeg beder for ham og hans familie.

* Reese Witherspoon, oscarbelønnet skuespiller:

– Jeg er knust over at høre om Kobe Bryant. En ekstraordinær atlet og en virkelig rar og fantastisk mand. Sender kærlighed, bønner og medfølelse til hans familie – også til hele hans NBA-familie.

* Scottie Pippen, tidligere basketballspiller for Chicago Bulls:

– Jeg er i chok. Ord kan ikke komme i nærheden af at beskrive det. Bare en utroligt trist og tragisk dag.

* Kareem Abdul-Jabbar, NBA-ikon og tidligere spiller for blandt andet Los Angeles Lakers:

– De fleste mennesker vil mindes Kobe som en storslået atlet, der inspirerede en hel generation af basketballspillere. Men jeg vil altid huske ham som en mand, der var meget mere end en atlet.

* Kim Clijsters, belgisk tennisstjerne:

– Kobe – du var en sand inspiration for mig som atlet. Jeg har altid beundret din professionalisme, drivkraft og dedikation. Vores tanker er med dine nærmeste.

* Martina Navratilova, tjekkisk-amerikansk tennisstjerne:

– Kobe Bryant er død alt for tidligt. Hvor er det forfærdeligt at høre om hans død. Han bragte glæde til så mange i så lang tid. Dybe kondolencer til hans familie, venner og hans Lakers-familie.

* Justin Bieber, canadisk popstjerne:

– Jeg er knust over disse nyheder, du var en sand legende og ven. Hvil i fred, Kobe Bryant, mine tanker og bønner går til din hustru og dine børn.

* Adam Silver, chefen for NBA (i en pressemeddelelse):

– NBA-familien er dybt berørt af Kobe Bryant og hans datter Giannas tragiske dødsfald. Gennem 20 sæsoner viste Kobe os, hvad der er muligt, når unikt talent blandes med total dedikation til at vinde.

– Vi sender vores dybfølte kondolencer til hans kone, Vanessa, deres familie, Lakers’ organisation og hele sportsverdenen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu