ANNONCE

Dramatisk comeback

11. april 2021 16:17 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

AC Horsens skabte sensationen ved at vende 0-2 til 3-2-sejr over Sønderjyske i Superligaens nedrykningsspil.

Dramatisk comeback
Sønderjyske var foran med to mål, men endte med at tabe hjemme til AC Horsens alligevel. Foto: Claus Fisker/Scanpix

AC Horsens kom sensationelt tilbage efter at have været nede med 0-2 til Sønderjyske og sikrede sig en livsvigtig sejr i nedrykningsspillets 24. runde i Superligaen.

Horsens var bagud 0-2 ved pausen efter to dårlige forsvarsaktioner, hvor Patrick Banggaard og Haji Wright inden for to minutter havde bragt hjemmeholdet i front.

Horsens-mandskabet kom helt anderledes ud til anden halvleg, hvor James Gomez og herefter indskiftede Casper Tengstedt i to omgange kunne skabe sensationen og sikre sejren til Horsens.

Med sejren holder Horsens liv i drømmen om overlevelse, men mandskabet har stadig 13 point op til Vejle Boldklub over stregen i nedrykningsspillet, hvorimod Sønderjyske er at finde på en tredjeplads.

Spillet var i kampens begyndelse præget af mange frispark og hårde dueller, der gjorde, at ingen af mandskaberne kreerede de store chancer.

Der skulle en tilfældighed til, før der kom liv i kampen, og det blev til Sønderjyskes fordel.

Først var det et indlæg, hvor Patrick Banggaard headede bolden i mål, mens Haji Wright blot to minutter efter scorede til 2-0.

Lykkedes med comeback

Horsens forsøgte at presse på fra anden halvlegs begyndelse for at jagte en reducering, og den kom med godt en halv time igen.

Forsvarsspilleren James Gomez kom højest på et frispark og headede flot bolden i fjerneste målhjørne.

Horsens-træner Jens Berthel Askou havde inden reduceringen skiftet Casper Tengstedt ind, og det gav pote med omtrent tyve minutter igen.

Inden for blot ét minut havde midtbanespilleren både udlignet og lavet sejrsmålet for Horsens.

Sønderjyske pressede meget på for en udligning, hvor Patrick Banggaards forsøg med ni minutter igen var bedste forsøg, men mere blev det ikke til.

Fakta

AC Horsens

AC Horsens – eller Alliance Club Horsens – blev grundlagt i 1994 som en sammenlægning af Horsens fs og FC Horsens.

Klubben rykkede første gang op i Superligaen i 2005, og har kæmpet brave kampe for at blive der siden. Oftest med held, men også med enkelte afstikkere til 1. Division.

AC Horsens har altid haft et af ligaens mindste spillerbudgetter og ofte har træneren været blandt holdets helt store profiler. Den tidligere landsholdskæmpe Kent Nielsen var træner fra 2001 til 2009, og Bo Henriksen bragte kolorit til ligaen som træner mellem 2014 og 2020.

AC Horsens er i øvrigt den eneste klub i ligaen, der aldrig har vundet metal. Horsens fS vandt dog en bronzemedalje i 1967.

Klubben spiller sine hjemmekampe på CASA Arena i Horsens, der huser 10.495 tilskuere. Heraf er 7500 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (0):

Sølv (0):

Bronze (0):

Pokalturneringen

Guld (0):

Sølv (0):

Kilder: achorsens.dk/Wikipedia

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu