ANNONCE

Hos Jeppe bliver det jul uanset corona

23. november 2020 19:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

For mange er julen i år helt anderledes end, den plejer.

Jeppe og Hanne Guldbrandsen har sandsynligvis Danmarks vildeste julehus. Det fik Newsbreak.dk allerede slået fast i 2018, da vi første gang berettede om familiens kærlighed til julepynt og -fest. I år er ingen undtagelse – pynten skal op coronavirus til trods.

Et tydeligt bevis er, da jeg ringer til Jeppe Guldbrandsen for at høre, hvordan det står til. Det er nemlig fruen i huset, der tager telefonen. Jeppe er i haven – i gang med at hænge julepynt op. Det har han været i gang med længe, fortæller Hanne, inden husbonden Jeppe får røret:

– Ja, der er næsten lige så meget, som der plejer. Coronaen skal ikke smadre det også, siger han med det samme. Trygt på en måde, at vide, at julen kommer til Kærvej i Karise, som den plejer. Ikke alt er dog som sædvanlig.

Et solidt lager

Det er 23 år siden, Jeppe begyndte at pynte hjemmet i Karise. Af samme grund er der naturligt nok oparbejdet lidt af et lager med julepynt og diverse lysdioder. Det viser sig nu som lidt af en gevinst.

Umiddelbart skiftes der hvert år ud i udvalget, der skal pynte huset, således der er noget nyt for folk og fæ i omegn at se på. Ellers gider de jo ikke komme igen året efter, vurderer Jeppe selv. Hvert år er han, konen, sønnen og dennes kone i Prag for at købe julepynt. Omkring 10- til 20.000 kroner køber Jeppe for hvert år.

I år blev turen til Prag bare aflyst på grund af coronaviruspandemien. Oh ve, og skræk – er der så ikke noget ny pynt i Karise? Jovist, forsikrer Jeppe.

– Jeg har jo været nødt til at finde noget af det gamle frem fra lageret, men der er nu nok en masse, jeg aldrig rigtig har fået sat op før alligevel, siger han med et grin.

Som det plejer

Det tager et par måneder at sætte den megen julepynt op, og traditionen har været, at lysene tændes 1. december til en hyggelig juledag for byens borgere og også de, der kommer andetsteds fra. Alle er velkomne. Det ændrer sig heller ikke i år.

– Vi regner med, at der kommer lige så mange og kigger i år, som der plejer. Så må vi lukke folk ind til æbleskiver og kaffe i hold af 10, og så kan de næste komme indenfor, siger Jeppe Guldbrandsen.

Juleparret håber, at de, der dukker op for at se det lysende julemirakel, selv kan finde ud af at holde afstand og tage de forholdsregler, coronavirusepidemien kræver. Om ikke andet så har de en søn, Karsten, der bor lige rundt om hjørnet.

– Han har mindst lige så meget julepynt, så der kan man jo også gå hen, siger Jeppe.

Du kan læse mere om hans fascination af julepynt – og få at vide hvad det koster i el – ved at læse artiklen her:

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu