Hosni Mubarak vil appellere dom på livstid

2. juni 2012 14:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hosni Mubarak vil appellere dom på livstid
Billede mangler

Hosni Mubarak, Egyptens tidligere præsident, får fængsel på livstid for at have beordret nedskydningen af ubevæbnede demonstranter under det arabiske forår.
Det afgjorde en domstol i Kairo lørdag formiddag.
Også Mubaraks tidligere indenrigsminister, Habib al-Adly, straffes med fængsel på livstid, mens seks tidligere politichefer frikendes.
Mubarak lod gennem sin forsvarsadvokat forstå, at han vil appellere.
– Vi vil appellere. Dommen er fra enhver vinkel fyldt med juridiske fejl, siger advokaten, Yasser Bahr til nyhedsbureauet AFP.
På spørgsmålet, om han forventer, at Mubarak vil vinde en appelsag, svarer han kategorisk: “Vi vil vinde, det er en million procent sikkert”.
Mubarak, der blev transporteret til retsbygningen på en båre, havde gemt sigt bag solbriller, da han fra sit bur i retten modtog dommen.
Han har under hele retssagen været indlagt på et militærhospital, men efter dommen er han beordret overført til et fængsel i udkanten af Kairo.
Han sad sammenbidt, men viste ikke andre tegn på følelser, da dommeren læste afgørelsen højt.
Foran retsbygningen, hvor mange mennesker havde forsamlet sig, udbrød der jubel, da det stod klart, at Mubarak vil blive straffet hårdt.
Derimod udbrød der tumulter i retten, hvor tilhængere og modstandere af Mubarak slog løs på hinanden, og det fortsatte ude foran retsbygningen, hvor Mubarak-tilhængere kastede sten mod vagter og politifolk.
“Ugyldig” lød råbet inde i retssalen om den afsagte livstidsdom fra folk, der tilsyneladende ikke var tilfreds med, at Mubarak slap for dødsstraf.
Anklagere tog del i slagsmålet. De var rasende over, at de seks ledende politifolk blev frikendt. De siger til AFP, de frygter, at Mubarak vil blive frikendt ved en appelsag.
Begge Mubaraks sønner, Alaa og Gamal, der også var i retten for at modtage deres dom, blev frikendt for anklager om korruption.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu