ANNONCE

Hospital aflyser operationer i tusindvis

26. september 2019 22:54 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Tusindvis af operationer er fra januar til augtust blevet aflyst på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Hospital aflyser operationer i tusindvis
Aarhus Universitetshospital i Skejby har aflyst mere end 3400 operationer. Arkivfoto: Colourbox.

Over 3400 operationer er blevet aflyst på Aarhus Universitetshospital i Skejby alene fra januar til august i år. Det er over dobbelt så mange, som der blev aflyst i hele 2016.

Det viser tal, som TV2 Østjylland har fået aktindsigt i.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er ikke godt nok, erkender Claus Heikki Paavo Thomsen, der er lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

– Det skal blive bedre. Det er en stor gene for patienter og pårørende, men også en stor frustration for vores personale, som jo helst ville operere patienterne til den aftalte tid. Vi arbejder hårdt på hele tiden at få det forbedret, siger han til TV2 Østjylland.

Sygehus-årsager

Tallene dækker udelukkende over sygehusårsager. Det vil sige, at der ikke er tale om tilfælde, hvor patienten udebliver eller melder afbud. Sygehusårsager dækker over manglende eller defekt udstyr, manglende personale, forsinket program, strejke og lignende.

Det er ifølge Claus Heikki Paavo Thomsen helt normalt, at nogle operationer bliver aflyst for eksempel på grund af sygdom hos personalet, eller hvis der kommer flere akutte operationer end forventet.

Sammenlægningen

Der er dog flere årsager til, at Aarhus Universitetshospital har måtte aflyse markant flere operationer end tidligere, lyder det fra Claus Heikki Paavo Thomsen.

Han peger blandt andet på sammenlægningen af fire hospitaler til ét stort supersygehus.

– Vi har organiseret os på en ny måde, og det har skabt en masse problemer med at fastholde personale. Det har været meget vanskeligere, end vi havde regnet med, siger Claus Heikki Paavo Thomsen.

Aflyst nakkeoperation

Tidligere i år bragte TV2 Østjylland historien om Majse, der fik aflyst sin nakkeoperation.

– Jeg blev rigtig ked af det, for jeg havde gået længe og forberedt mig selv mentalt på den her operation, sagde Majse Withagen til TV2 Østjylland. tilbage i april.

Ib Bjerregaard (V), der er næstformand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, er ikke tilfreds med antallet af aflyste operationer på Aarhus Universitetshospital.

– Det dur ikke. Enten skal de ikke indkaldes, eller også skal de ikke aflyse så mange, siger han til TV2 Østjylland.

Han peger på, at supersygehuset skal have et bedre omdømme blandt sygeplejersker.

– Vi skal se på, om vi har de rigtige strukturer på så stort et hospital. Det er stort, og man hører, at der er mange ansatte pr. leder, siger Ib Bjerregaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu