Hospital fyrer læge: Overså flere tilfælde af kræft

1. april 2017 06:15 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Lægen er blevet indberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hospital fyrer læge: Overså flere tilfælde af kræft
En læge er blevet fyret og en anden læge er blevet degraderet på Bornholms Hospital. Genrefoto: Scanpix.

Ledelsen på Bornholms Hospital har fyret en læge og er nu ved at kontakte 198 personer, der har været patienter hos vedkommende. Lægen er blevet indberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed, blandt andet fordi lægen har overset kræft hos flere af sine patienter. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte, da flere patienter havde klaget over lægen, samtidig med at flere af lægens kolleger undrede sig over vedkommendes behandling af visse anallidelser.

Endte med en fyreseddel

Det første skridt, der blev taget mod lægen var at indskrænke vedkommendes arbejdsområder; på den måde kunne vedkommende ikke længere udføre en række forskellige operationer.

Men da var skaden allerede sket. En efterfølgende undersøgelse har nemlig vist, at lægen overså kræft hos to af lægens patienter. Lægen blev fyret i september 2016, og i januar 2017 blev sagen inberettet til Styrelsen for Patientsikkerhed.

198 patienter kontaktes

I januar 2017 blev det også klart for afdelingsledelsen på Bornholms Hospital, at endnu en patient havde fået kræft, hvilket kunne være blevet opdaget langt tidligere.

Sagen er blevet undersøgt hos Styrelsen for Patientsikkerhed. 500 patientforløb er blevet gennemgået, og man er kommet frem til, at 198 patienter er berørt af problemet i et eller andet omfang. Disse 198 patienter bliver nu tilbudt en ny undersøgelse.

Endnu en læge i problemer

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bornholms Politi, hvilket Bornholms Tidende har haft held med. Det skete, da avisen kunne fortælle, at endnu en læge fra Bornholms Hospital er blevet fjernet fra patientbehandling.

Det er vedkommende, fordi det blev vurderet, at han ikke havde tilstrækkelige kirurgiske kompetencer. Han er dog stadig ansat på hospitalet i en administrativ stilling.

– Jeg kan godt bekræfte, at der er en læge på hospitalet, som vi som led i vores kvalitetsarbejde har identificeret ikke havde tilstrækkelige kirurgiske kompetencer og derfor nu varetager en administrativ stilling på hospitalet. Den sag blev også vurderet af Styrelsen for Patientsikkerhed, som var enig i, at der skulle ske begrænsninger i autorisationen, og derfor arbejder han ikke længere med patientbehandling, siger Jonas Egebart, vicehospitalsdirektør på Bornholms Hospital, til Tidende.dk.

Til TV2 Bornholm har Jonas Egebart fortalt, at sagerne kan få konsekvenser for fremtidige læger, der skal ansættes på hospitalet.

– Det har givet anledning til, at kigge på ansættelsesprocesserne. I dag når vi ansætter, så undersøger vi, om lægen har en gyldig dansk autorisation. Og spørgsmålet er, om vi kan gøre yderligere omkring det, lød det fra vicedirektøren i et interview til TV2 Bornholm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu