ANNONCE

Hospital kimes ned med det samme spørgsmål

29. januar 2020 20:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Newsbreak.dk

På Aarhus Universitetshospital får de dagligt mange henvendelser fra læger, der er usikre på, om deres patienter kan være smittet med coronavirus.

Tirsdag blev den første dansker indlagt og undersøgt for mulig smitte med coronavirussen fra Kina på den særlige isolationsafdeling på Aarhus Universitetshospital. Det skriver TV2 Østjylland.

Det var hverken den første eller den sidste henvendelse vedrørende frygt for smitte med den nye type coronavirus, hospitalet har modtaget.

– I øjeblikket får vi dagligt cirka 25-30 henvendelser om patienter, der måske kunne have fået den her virus, siger Lars Østergaard, der er ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, til TV2 Østjylland.

Nitter

På trods af de mange henvendelser har der dog indtil videre ikke været tale om smitte med den potentielt dødelige virus.

– Alle pånær én har vist sig ikke at opfylde de kriterier, der skal til, før vi mistænker, at det kan være den nye coronavirus, siger den ledende overlæge.

Den danske mand, der tirsdag blev indlagt i isolation på Aarhus Universitetshospital var ikke smittet, viste en prøve fra luftvejene, der blev undersøgt på Statens Serum Institut. Det oplyste Sundhedsstyrelsen sent tirsdag aften.

Symptomer ikke lig sygdom

Symptomerne på den nye type coronavirus kan være feber, hoste og åndenød. Men selv hvis de symptomer er tilstede, er der ifølge Lars Østergaard ikke nødvendigvis grund til den store bekymring.

– Man skal kun være nervøs, hvis man har været i Hubei-provinsen i Kina også, udover at man har symptomerne, siger han.

– Hvis man ikke har været i Hubei-provinsen, så er der ingen grund til, at man kommer ind og bliver isoleret. Så vil man have en anden form for virus, som ikke er den nye corona-virus, der florerer i det område.

Den ledende overlæge mener heller ikke, der er nogen grund til at råbe vagt i gevær, hvis man oplever symptomerne og samtidig har været i nærheden af nogen, der har været i den kinesiske provins.

– Hvis de havde haft sygdommen, så ville de nok have været herinde allerede, siger Lars Østergaard.

Danskere bør holde sig fra provins

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at den nye coronavirus spreder sig til Danmark.

Udenrigsministeriet fraråder dog alle rejser til Hubei-provinsen. Flere flyselskaber, blandt andet tyske luftfartsselskab Lufthansa samt partnerselskaberne Swiss Airlines og Austrian Airlines, har suspenderet alle flyvninger til og fra Kina, og de kinesiske myndigheder har indført rejserestriktioner i landet.

Kombineret med at flere og flere flyselskaber ikke vil flyve til Kina, uanset destination i landet, vælger Udenrigsministeriet altså at skærpe deres rejseanbefaling.

Status er nu, at alle rejser til provinsen Hubei frarådes, og vælger man alligevel at rejse til provinsen, bør man søge professionel rådgivning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu