ANNONCE

Hospitaler ansætter vagter efter sprit-tyverier

16. marts 2020 18:23 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Region Hovedstaden øger sikkerheden og begrænser adgangen til hospitalerne

Gentagne tyverier af håndsprit og masker får Region Hovedstaden til at styrke bevogtningen ved hospitalerne. Flere indgange bliver aflåst og samarbejdet med politiet øges.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under videoen

​Flere hospitaler i Region Hovedstaden har de seneste dage været udsat for tyveri af håndsprit, masker og overtræksdragter. Derfor sættes der nu eksterne vagter på hospitalerne.

Døgn-patrulje

De eksterne vagtfirmaer vil patruljere døgnet rundt, og politiet vil også i højere grad være til stede omkring hospitalerne for at skabe tryghed for personale og patienter.

Tyverierne betyder også, at adgangen til hospitalerne bliver indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter.

Vagter er nødvendige for at minimere smittespredning

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) fortæller, at det er nødvendige tiltag, selvom det er ærgerligt, at patienterne i den kommende tid mødes af vagter og låste døre.

– Vi vil alle sammen gerne have åbne hospitaler, hvor det er nemt at komme rundt. Men vi er nødt til at gøre noget ved de her usolidariske tyverier her og nu. Vi skal sikre, at alle besøgende på hospitalet har mulighed for at spritte hænderne af, så vi minimerer risikoen for, at de bringe smitte med ind på hospitalet. Samtidig skal vi sikre, at medarbejderne har det nødvendige udstyr som masker og overtræksdragter. Derfor er det nogle nødvendige tiltag, vi nu sætter i gang, siger Sophie Hæstorp Andersen og understreger, at alt tyveri fra hospitalerne politianmeldes.

Respektér aflåste døre

Vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital Jan Toftholm opfordrer både medarbejdere og patienter til at respektere de aflåste døre, selvom det kan være besværligt.

– Jeg ved godt, at det kan være irriterende, hvis man står ved en indgang til en afdeling, hvor man plejer at kunne komme ind – og nu må gå en omvej for at finde en åben dør. Men jeg vil gerne opfordre alle til at respektere aflåsningen og ikke sætte kiler i døren eller andet, siger han. Vi må hjælpes ad i de her dage, siger jan Toftholm.

Ikke kun på Sjælland

I det hele taget vil der være opmærksomhed omkring hospitalerne.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– Vi har desværre set eksempler på tyveri af mundbind og håndsprit fra hospitaler og lignende. Det er dybt forkasteligt, og vi kommer til at slå hårdt ned på det. Derfor er vi gået sammen med regionerne om at skabe et fælles overblik over steder, der skal holdes ekstra godt øje med, siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Rigspolitiet har allerede bedt politikredsene om at føre tilsyn med hospitaler og akutmodtagelser, hvis det enkelte hospital vurderer, at det er nødvendigt for at sikre ro og orden.

– Jeg er glad for, at politiet er klar til at yde den støtte, som desværre har vist sig at være nødvendig nogle steder i landet. Men jeg havde selvfølgelig hellere set, at det slet ikke var aktuelt,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu