Hospitalschef ansatte vigtigt vidne i millionretssag

10. februar 2013 01:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hospitalschef ansatte vigtigt vidne i millionretssag
Billede mangler

Direktør for Nordsjællands Hospital Suzanne Aaholm har bragt sig på kant med forvaltningsloven ved at ansætte en tidligere kollega til at lede byggeriet af et nyt supersygehus til 3,8 milliarder uden at fortælle Region Hovedstaden, at hun ville føre ham som vidne i en voldgiftssag, skriver Politiken.

 

Professor i forvaltningsret fra Københavns Universitet Michael Gøtze påpeger, at direktøren burde have underrettet ansættelsesudvalget om, at den nye projektdirektør Henrik Schødts spillede en vigtig rolle i den verserende sag.

»Det gælder særligt i dette tilfælde, hvor hun har haft stor økonomisk interesse i, at han vidnede til hendes fordel«, siger Michael Gøtze til avisen.

Henrik Schødt ændrede efter ansættelsen sin forklaring i retten til fordel for Suzanne Aaholm, der krævede 10 millioner kroner i erstatning for at være blevet uberettiget fyret som kommunaldirektør på Frederiksberg.

Suzanne Aaholm tabte sagen, da retten opdagede, at der var tale om en ny forklaring.

I februar 2012 blev Suzanne Aaholm bortvist fra sit job som kommunaldirektør, fordi hun havde skjult for politikerne, at udgifterne til ændring af administration og ombygning af rådhuset havde overskredet bevillingen.

Hun fik hjælp fra sin fagforening DJØF til at anlægge en voldgiftssag mod Frederiksberg kommune, hvor hun krævede 10 millioner kroner i erstatning.

Suzanne Aaholm hævder, at hun havde informeret borgmester Jørgen Glenthøj (K) om overskridelserne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu