ANNONCE

Hospitalschef: Vagter sender forkert signal

21. august 2012 17:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hospitalschef: Vagter sender forkert signal
Billede mangler

Odense Universitetshospital (OUH) overvejer at indsætte vagter efter nattens voldsomme episode, hvor 60-70 mænd troppede op og raserede skadestuen.
Mændene ødelagde vaser, rev billeder ned fra væggen, og smadrede en rude i en ambulance.
Også på andre af landets sygehuse har voldsmænd hærget akutmodtagelsen, bl.a. på Hvidovre Hospital, der i forbindelse med bandekrigen for et par år siden fik ubehageligt besøg efter en skudepisode.
– Problemet for os er dog så lille, at det ville være økonomisk ‘overkill’ at have vagter. Desuden er vores samarbejde med politiet fortrinligt, siger Torben Mogensen, vicedirektør for Amager og Hvidovre Hospitaler til Newspaq.
Han mener generelt, at vagter foran akutmodtagelserne er udansk.
– Hvis man f.eks. kommer til et hospital i USA og skal igennem metaldetektorer og der sidder vagter ved døren. Det er et helt forkert signal at sende, siger han.
De vrede mænd på Odense Universitetshospital mødte op for at få fat i en 26-årig mand, som tidligere på natten var blevet skudt i benet og stukket med en kniv i forbindelse med en fest for at fejre den muslimske højtid Eid i Odense-bydelen Vollsmose.
Oversygeplejerske på OUH, Lene Wichmann, ser gerne vagter foran akutafdelingen.
– Jeg synes, det vil være fornuftigt i en overgang. Indtil vi er sikre på, at der er ro i området, siger hun til TV2 Fyn.
Spørgsmålet om vagter skal nu drøftes med politiet og personalet.
Ifølge fyens.dk var der tale om et sammenstød mellem to rivaliserende grupperinger.
De ansatte er blevet tilbudt psykologhjælp og er nu sendt hjem for at sove.
– Der er en psykolog, der kontakter dem, når de vågner. Vi vil gøre alt for at hjælpe de ansatte igennem det her, siger Lene Wichmann til TV 2 Fyn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu