ANNONCE

Hotel får stor bøde for varmt køleskab og dårlig rengøring

13. juni 2018 19:34 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Aabanraa-hotellet Europa har fået en bøde og en sur smiley.

Hotel får stor bøde for varmt køleskab og dårlig rengøring
Hotel Europa i Aabenraa har fået en bøde på 15.000 kroner og en sur smiley af Fødevarestyrelsen. Foto: Peter Koch

Kød i et lunkent køleskab, skimmel og snavs koster nu Hotel Europa i Aabenraa 15.000 kroner i bøde og en sur smiley. Det kan man læse i rapporten fra Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg den 31. maj.

Her noterer Fødevarestyrelsen omfattende problemer med rengøringen.

– I grøntkølerum i kælder fremstår reoler med formodet skimmel, i kødkølerum ligeledes i kælder fremstår reoler beskidte af fødevarerester, skriver Fødevarestyrelsen blandt andet.

Derudover får hotellet også hug for sorte belægninger på flere døre, beskidte og fedtede vægge, hylder, vinduer, ovne, opvaskeområder og varmelamper.

Fødevarestyrelsen målte også alt for høj temperatur i et af køkkenets køleskabe.

I “morgen-køleskab” i køkken er opbevaret letfordærvelige fødevarer som f.eks. kogte og marinerede spareribs, dampede kødruller, skiveskåret pålæg, stegte kødstykker som anvendes til pålæg, sild, karrysalat og paté ved for høj temperatur. Opbevaringstemperaturen er målt med Fødevarestyrelsens kalibrede termometer til 12,6 grader. Temperaturen i produkterne er målt til mellem 7,6 og 9,5 grader.

Det er ikke lykkedes Newsbreak.dk at få en kommentar fra Hotel Europa, men overfor jv.dk siger indehaver Helle Taulbjerg, at hotellet har taget kontrolrapporten til efterretning og har rettet op på alle indskærpelser.

Hun forklarer, at det varme køleskab skyldtes, at der er tale om et køleskab, hvor maden bliver hentet op fra det store kølerum efterhånden, som de bruges. Hun fortæller, at det er svært at holde temperaturen nede på meget varme dage, når køleskabet bliver åbnet og lukket meget ofte. Man vil forsøge at løse problemet ved at putte tøris ind i køleskabet.

Hun ærgrer sig over, at anmærkningerne giver en sur smiley, fordi restauranten fik en mindre anmærkning og en ikke helt gald smiley i 2016. Hun mener ikke, at de nuværende fejl havde givet sur smiley og bøde, hvis det ikke var for den tidligere indskærpelse. Hun mener, at hotellet har styr på rengøringen, og at det altid vil være muligt at finde noget at komme efter i et køkken, hvis man leder længe

– Vi har seks kokke i gang, og så kan der sprøjte noget op på en væg eller en lampe. Vi bruger halvanden million kroner på rengøring hos os, så det er ikke, fordi der ikke bliver gjort rent, siger Helle Taulbjerg til jv.dk.

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu