ANNONCE

Hotel-kæde afskaffer traditionsrig “souvenir”

30. august 2019 18:10 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Målet er at gøre verden til et bedre sted at leve.

Hotel-kæden Marriott, der blandt andet har hotel i København, har truffet beslutning om at afskaffe de små flasker med shampoo og lignende, gæster i årevis ellers har haft mulighed for at bruge – eller tage med hjem som en souvenir.

CNN skriver, at flaskerne bliver erstattet med større udgaver i et forsøg på at reducere mængden af plastikaffald.

Ifølge CNN er Marriott verdens største hotelkæde, og skiftet kommer nu, efter at man har forsøgt sig med at skifte små ud med større flasker forskellige steder i USA.

Det viste sig at være en succes så stor, at det nu bliver rullet ud på størstedelen af de 7000 hoteller, kæden ejer, og fra 2020 betyder det farvel til de små flasker på omkring 500.000 hotelværelser.

Skrottede sugerør

Marriott skriver selv i en pressemeddelelse, at man allerede har implenteret den nye løsning på 1000 hoteller i USA, og at man forventer at reducere mængden af plastikaffald med 30%.

– Vores gæster forventer, at vi indfører forandringer for miljøets skyld uden at ofre på vores serviceniveau, siger Arne Sorenson, direktør for Marriot, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under videoen 

Udfordringen med de små flasker har været, at de ofte bliver smidt i en skraldespand, frem for at blive affaldssorteret. Marriot skriver, at der overnatter mere end én million mennesker på et kædens hoteller, hver nat, og reaktionen fra netop gæsterne på det nye initiativ har altså været så positiv, at Marriot har valgt at rulle det ud på verdensplan.

Tidligere har Marriot besluttet at forbyde sugerør af plastik på kædens hoteller, og målet for Marriot i fremtiden er helt at undgå brugen af plastik, der ikke kan genanvendes.

De to første skridt til det er nu taget, og som hotelgæst må man blot leve med, at det nu er en stor bøtte shampoo, man skal have plads til i kufferten, hvis man samler på den slags.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu