Hotelbranchen regner med 500 nye job efter fradragsløft

26. februar 2013 12:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hotelbranchen regner med 500 nye job efter fradragsløft
Billede mangler

500 nye, varige job på de danske hoteller.

 

Så markant en effekt vil det ifølge Hotel- og restaurationsbranchen (HORESTA) have, at regeringen i konkurrenceevnepakken Vækstplan DK har valgt at øge virksomhedernes fradrag for hotelmoms fra 50 til 75 procent.

»I 2011 hævede den daværende regering momsafløftningen fra 25 til 50 procent, og det bragte antallet af udenlandske erhvervsovernatninger op på et historisk højt niveau med hundredvis af nye job til følge. Vi er overbeviste om, at vi ser en gentagelse nu,« siger Katia K. Østergaard, der er administrerende direktør i HORESTA, i en pressemeddelelse.

Hun bygger sit bud på antallet af nye job på beregninger, som konsulentvirksomheden Copenhagen Economics har foretaget for HORESTA. De beregninger viser også, at antallet af nye job ville blive dobbelt så højt, hvis virksomhederne fik mulighed for at kunne trække al hotelmomsen fra.

Men HORESTA vælger at glæde sig over, at regeringen har valgt at øge fradraget.

»Vi har kæmpet i lang tid for at overbevise politikerne om, at højere momsafløftning er et rigtig stærkt jobskabende redskab. Derfor skal der lyde stor ros til regeringen for at have lyttet,« siger Katia K. Østergaard, der også roser regeringen for at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu