Hotelkonge åbner nyt storhotel

2. april 2013 08:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hotelkonge åbner nyt storhotel
Billede mangler

Nogle gange kan det betale sig at tage en chance, selv om alle andre holder igen. Hotelbranchen har kun haft beskeden vækst de seneste år og alt for mange værelser til antallet af overnattende. Det har holdt mange fra at turde satse på nye hoteller, men et selskab har haft forrygende fremgang og er klar med ny satsning.

 

Arp-Hansen Hotel Group har netop aflagt et regnskab for 2012, hvor selskabet fik et overskud før skat på 75,3 millioner kroner – mere end en fordobling af resultatet i forhold til året før. Gruppen, som er ejet af den stenrige Arp-Hansen familie, driver 11 hoteller i København på samlet 2.673 værelser, skriver Børsen.

Det er 18 procent af hovedstadens kapacitet, og selskabets nyere hotelprojekter, blandt andet Tivoli Hotel & Congress Center, har båret frugt.

»Arp-Hansen har investeret og haft en passende risikovillighed. Det betyder, at de har investeret på de rigtige tidspunkter, og det bliver belønnet nu,« siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta til Børsen.

Og nu investerer selskabet altså i et nyt, stort hotel i Borgergade i København. Hotellet skal stå klar i sommeren 2014 og bliver en næsten tro kopi af hotelgruppens tostjernede hotel Wakeup Copenhagen.

Administrerende direktør for Arp-Hansen Hotel Group Dorte Krak fortæller til Børsen, at hotellet får 340 værelser, men selskabet afventer lige nu byggetilladelsen fra kommunen.

»Vi har selvfølgelig respekt for markedets situation og gennemtænker det grundigt, når vi gør noget nyt. Men når der kommer et supergodt projekt, så er vi altid klar,« siger Dorte Krak.

Tal fra Danmarks Statistik viste en stigning i hotelovernatninger i København på seks procent i 2012. Horesta forventer et 2013 på linje med året før, en lille forbedring i en række hårde år for branchen, men omsætningen pr. værelse lader endnu meget tilbage at ønske, siger Jens Zimmer Christensen til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu