Høyers vanskelige formands-kamp

13. februar 2013 18:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Høyers vanskelige formands-kamp
Billede mangler

Det ligner Davids kamp mod Goliath, når Poul-Erik Høyer 18. maj i Kuala Lumpur stiller op ved kampvalget til posten som formand i det internationale badmintonforbund, BWF.

 

Da han i 1990erne på den rektangulære, grønne badmintonbane sikrede sig betydende titler som OL-guld og All England-mesterskaber, skete det i fair og ligeværdig konkurrence.

Om tre måneder i Malaysias hovedstad nytter det imidlertid intet, at man engang besad et dræbende kryds-smash og finurligt netspil. Her kan det meget vel i stedet vise sig, at klingende mønt bliver den afgørende faktor i kampen om at afløse sydkoreaneren Kang Young-Joong på fjerbold-idrættens mest betydende idrætspolitiske post.

For mens Poul-Erik Høyer, der til daglig er ansat som almindelig månedslønnet udviklingsansvarlig i Herre Håndbold Liga-klubben Nordsjælland, fører kampagne for de beskedne 49.000 kr., Danmarks Idræts-Forbund har stillet til rådighed, lukrerer de to modkandidater på at være mangemillionærer.

Således har malaysieren Nadzmi Mohd Salleh tjent masser af penge i blandt andet automobilbranchen, mens Justian Suhandinata regnes for en af Indonesiens rigeste takket været succesrige stål-investeringer.

»Det tegner svært. Måske min hårdeste kamp nogensinde. Men selvom jeg ikke har råd til at putte egne penge ind i min kampagne, tror jeg på chancen,« siger Poul-Erik Høyer og tilføjer:

»Til min fordel tæller, at det efter 20 år med asiatiske formænd må være Europas tur igen. Desuden har jeg som tidligere elitespiller og som formand for det europæiske badmintonforbund (siden 2010, red.) haft berøring med sporten på alle leder og kanter. De ved, at jeg ikke ønsker at blive formand for egen vindings skyld, men fordi mit hjerte banker for sporten.«

Afrika kan blive nøglen

Poul-Erik Høyer har i sin stræben efter at blive BWF-formand allerede besøgt indflydelsesrige badmintonledere i Malaysia og Kina.

»De tog pænt imod mig. I weekenden tager jeg til Moskva for at tale med europæerne under hold-EM, og senere på foråret har jeg tænkt mig at besøge de afrikanske lande,« siger Poul-Erik Højer.

Ifølge Badminton Danmarks formand, Peter Jensen, er denne rejse sandsynligvis Poul-Erik Høyers mest betydningsfulde.

»Mens asiaterne peger på enten Nadzmi eller Justian, foretrækker flertallet af europæerne utvivlsomt Høyer. Derfor er det vigtigt at komme i positiv dialog med afrikanernerne,« siger Peter Jensen.

Men netop på dette punkt er der noget der tyder på, at Poul-Erik Høyer er distanceret i forhold til i hvert fald Justian Suhandinata, For egne midler samlede den hovedrige indoneser for nylig alle afrikanske landes badmintonformænd til et møde i Kenya.

»Det har jeg ikke råd til. De må tage mig, som jeg er. Jeg fører kampagne på to mærkesager. At jeg vil repræsentere badminton i hele verden, og at badmintonsporten bevarer sin olympiske status,« siger Poul-Erik Høyer.

Sidstnævnte faldt efter alt at dømme på plads tirsdag, da den internationale olympiske komité, IOC, offentliggjorde, at kun brydesporten blandt de 25 OL-discipliner mister sin olympiske status frem mod år 2020.

»Da jeg erfarede nyheden, faldt der en sten fra mit hjerte. Hvis badminton var røget ud, ville det have fået store negative konsekvenser i form af tabt prestige og sponsorindtægter,« siger Poul-Erik Høyer, der forstår den skepsis, omverdenen fik over for badmintonsporten ved sidste sommers OL i London.

»Det, der foregik i nogle af kampene i damedouble, var dybt kritisabelt. Men vi må gribe i egen barm og erkende, at fejlen ikke mindst lå i regelsættet. Hvorfor i alverden var der ingen af os badmintonledere, der havde tænkt, at det med indførelse af gruppespil kunne være en fordel at tabe en kamp,« spørger Poul-Erik Høyer, som Badminton Danmark-formanden er overbevist om har potentiale til at blive en fremragende BWF-formand.

»Han er både en god organisator og strateg. Men skulle det ende med, at Høyer bliver valgt, tror jeg ikke, det vil komme dansk badminton specielt til gode. Selvfølgelig vil det være dejligt med en formand, der har europæisk tankegang. Men når han sidder på posten, er det badmintonsportens globale udvikling, der vil have hans fulde fokus. Og sådan skal det også være,« siger Peter Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu