Huggenberger: Køn et problem for LO-pension

16. marts 2012 12:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Huggenberger: Køn et problem for LO-pension
Billede mangler

Landsretten sagde i januar nej til, at tidligere LO-næstformand Tine Aurvig-Huggenberger er blevet snydt for millioner i pension.
Men nu er den tidligere næstformand fast besluttet på at tage kampen videre til højesteret. Hun føler sig kønsdiskrimineret af LO.
“LO har administreret sine pensioner sådan, at der er pensionsudbetaling til medarbejdere med 20 års anciennitet. I hvert fald er det sådan, når det er mænd, men ikke når det er kvinders pension,” siger Tine Aurvig-Huggenberger til Newspaq.
Hun forsøger nu at få bevilliget fri proces i sagen, som hun ser som principiel.
“Pensionsrettigheder er noget af det, der er bedst beskyttet i dansk retspraksis. Når man kigger på afgørelsen fra landsretten, så er det min advokats opfattelse, at der er tale om en forkert afgørelse, og at jeg har god chancer for at vinde,” siger hun.
Bliver der ikke bevilget fri proces, så er Tine Aurvig-Huggenberger klar til at låne sig til penge til sagsomkostningerne.
Tine Aurvig-Huggenberger startede som pædagogmedhjælper og arbejdede sig op i fagbevægelsen. Hun vandt i 1996 næstformandsposten i LO, men tabte formandsvalget i 2007 til den nuværende LO-formand Harald Børsting.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu