Hugo Chavez’ efterfølger bliver valgt 14. april

9. marts 2013 22:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hugo Chavez’ efterfølger bliver valgt 14. april
Billede mangler

VENEZUELA: 14. april bliver dagen, hvor en ny præsident og afløseren for netop afdøde Hugo Chavez skal findes. Det oplyser Venezuelas valgkommission ifølge nyhedsbureauet Reuters.

 

Hugo Chavez’ højre hånd, Nicolas Maduro, har varetaget posten siden »kommandantens« død, og Maduro er også favorit til at vinde det kommende præsidentvalg. Maduros værste konkurrent bliver formentlig Henrique Capriles, der er frontfigur for oppositionen.

Nicolas Maduro opfordrede umiddelbart efter Hugo Chavez’ begravelsesceremoni valgmyndighederne til at afholde et lynvalg.

Fredag var en række kontroversielle ledere, heriblandt Irans Mahmoud Ahmadinejad, samlet i Venezuelas hovedstad, Caracas, for at mindes Hugo Chavez, der dog ikke blev begravet.

Når liget af Hugo Chavez er blevet balsameret, skal det ligge yderligere syv dage på militærakademiet for at imødekomme befolkningens store interesse for at sige farvel til deres leder. Derefter bliver de jordiske rester af Hugo Chavez permanent udstillet på et militærmuseum, der i samme ombæring vil blive lavet om til »revolutionens museum«.

Man skønner, at to millioner allerede har været forbi hans kiste i militærakademiet, og at flere hundrede tusinder vil fejre ham på gaderne.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu