ANNONCE

Hund fanget i stegende bil: Politi knuser ruden

27. juni 2019 19:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der kan blive meget varm inde i en lukket bil.

Østjyllands Politi måtte torsdag eftermiddag rykke ud til en anmeldelse om en hund i en varm bil. Den havde siddet der i mere end to en halv time på Ordrupvej i Aarhus.

Da patruljen nåede frem fandt de hunden, der sad i bilen og gispede efter vejret. Politiet måtte knuse ruden for at få hunden ud, så den kunne få vand og pleje. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Politiet skriver videre, at ejeren nu kan se frem til en sigtelse.

Ifølge politiet vil 20 graders varme i solen betyde, at der inde i en lukket bil vil være 80 til 90 grader varmt.

Forestil dig fornemmelsen af at sidde i et indelukket lokale, hvor der er så varmt. Det er ikke rart for mennesker, og det vil ikke være rart for hunden. Derfor er det bedst for alle parter, hvis du som hundeejer ikke tager nogle ordentlige forholdsregler, inden du lader din firbenede ven sidde i bilen og vente.

Ring 114 hvis hunden lider

Politiet modtager hvert eneste år opkald fra bekymrede borgere. De har set en hund i en varm bil, der sidder og lider og har det ganske forfærdeligt. I den situation har du som borger faktisk ret til at slå ruden ind og redde hunden, hvis du mener, at der slet og ret er tale om dyremishandling.

Det kræver dog, at du først har forsøgt at finde ejeren til hunden. Lykkes det ikke, skal du kontakte politiet og fortælle, at der sidder en hund i en varm bil. Du har her muligheden for at slå ruden ind og redde hunden ud.

Gør du det, risikerer du at rende ind i et retsligt efterspil. Du skal kunne bevise, at du handlede i nødret. Med andre ord; hvis hunden faktisk sad og led, var du i din gode ret til at reagere. Hvis hunden ikke led, havde du ikke lov til at ødelægge ruden.

I anledning af, at sommeren officielt er over os, og at vi har haft flere dage, hvor der har været over 20 grader udenfor, har politiet bedt Lokes hundefører Steen om at komme med nogle gode råd til hundeejere.

Rådene er samlet i galleriet. Her kan du læse mere om, hvordan du bør agere, hvis du som hundejer er nødt til at efterlade dyret i en bil. Steen er hundefører ved Københavns Vestegns Politi, og politihunden Loke er hans gode kollega.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu