ANNONCE

Hund fundet i jordskred i live

5. januar 2021 10:49 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Mandag aften blev en hund reddet i live fra det dræbende jordskred i Norge.

Tre mennesker er stadig savnet efter det altødelæggende jord- og mudderskred, der har flænset gennem Ask, der ligger nord for Oslo i Norge. Syv mennesker er fundet døde.

Det er status tirsdag, og håbet om at finde overlevende mennesker er efterhånden svundet så langt ind, at det er nær ikke-eksisterende.

Til gengæld går det noget bedre med at finde kæledyr i live. Avisen VG skriver, at endnu en hund er blevet reddet fra jord-, hus- og alt det andet-masserne i live mandag aften.

Det er hele seks dage efter selve jordskreddet. Fundet bekræftes af Stefan Feterik, der driver en mobil veterinærklinik. Han opdaterer flittigt sin Facebook-side med billeder fra sin store indsats i Ask.

– Den er i god behold og har modtaget behandling. Jeg har ikke mulighed for at give flere oplysninger om den på nuværende tidspunkt, siger dyrelægen om hunden.

Et operations- og krisecenter er blevet oprettet på stedet, og det var her VGs journalist på stedet opdagede hunden. Fundet bekræftes også af brandvæsenets indsatsleder Gøran Syversen. Han siger, at hun sprang frem fra et hulrum i et hus, der var styrtet sammen.

Tre hunde er i alt fundet blandt vragdele. Blandet andet dalmatineren Zajka, der blev opdaget med varmesøgende kamera og en dværgpuddel ved navn Milli.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu