Ved du hvad den gule sløjfe på hunden betyder?

21. september 2018 18:25 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Alt for mange ved ikke, hvad de skal stille op, når de ser en hund med gul sløjfe. I artiklen her kan du blive klogere om fænomenet.

Ved du hvad den gule sløjfe på hunden betyder?
En hund med gul sløjfe skal man bare lade være i fred. (Foto: Shutterstock)

Ved du, hvad det betyder, når du ser en hund med gul sløjfe? Nej? Så er du langt fra alene.

For hvis man spørger hundeejer og fagveterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen, hvis hund har gået med en gul sløjfe de sidste fire år, så er der alt for mange, der ikke ved, hvad de skal stille op, når de ser en hund med gul sløjfe.

Den gule sløjfe betyder nemlig, at man skal lade hunden være i fred. Og Liselotte Nielsen fortæller til TV2at hun alt for ofte oplever, at folk ikke respekterer hendes hunds ønske om fred:

– Så er der nogle, der råber tilbage at “min hund kan med alle”, men de kan ikke forstå, at min hund ikke har lyst til at hilse på alle, siger hundeejeren til TV2.

Hund med gul sløjfe: Det kan det betyde

Ifølge TV2 startede trenden med, at udstyre sin særligt sensitive hund med gul sløjfe i Sverige i 2012.

Den signalerer, at man skal holde sig på afstand. Og ifølge Rynkeby Dyreklinik kan der være flere grunde til, at man skal gøre det:

Så det betyder altså hverken, at hundene støtter de danske soldater eller at de er ekstremt modebevidste, når du ser en hund med gul sløjfe.

Hvis du vil udbrede budskabet

På den svenske hjemmeside gulahund.se kan man læse om projektet på et hav af sprog. Man kan ligeledes printe informationsbrochurer, der kan hjælpe til at sprede budskadet om, hvad det betyder, når man ser en hund med gul sløjfe.

Og er du hundeejer med et tæt forhold til din firbenede ven – så læs vores artikel om, hvad du skal huske, inden du tager menneskets bedste ven med på udlandsrejsen: Pas til hunde.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu