ANNONCE

Hund slikkede på mand – nu har han hverken arme eller ben

3. august 2018 16:06 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Greg Manteufel fra Wisconsin i USA var helt ualmindeligt uheldig

48-årige Greg Manteufel fra Milwaukee i USA har været indlagt siden slutningen af juni, hvor han henvendte sig på hospitalet med influenza-lignende symptomer.

Han kunne umuligt have forberedt sig på, hvad der ventede sig. For det har vist sig, at manden havde pådraget sig en sjælden form for blodforgiftning efter at være blevet slikket på af en hund. Det skriver nyhedsbureauet, Associated Press.

Han er siden blevet opereret syv gange, og har stadig tre til gode. Undervejs er begge hans ben og begge hans arme blevet amputeret, og det samme er hans næse.

Den voldsomme blodforgiftning skyldes bakterien capnocytophaga, som er en helt normal bakterie i savl hos både hunde og katte.

Men ifølge en af de læger, der behandler Greg Manteufel, Silvia Munoz-Price, har manden været mere end almindeligt uheldig med at pådrage sig sygdommen:

– Det er ekstremt sjældent, så skil dig ikke af med dine kæledyr. Man skal bare fortsætte med at opføre sig på samme måde over for sine kæledyr, som man har gjort indtil nu, siger lægen til Associated Press.

Havde været i kontakt med flere hunde

Greg Manteufel og hans kone Dawn er selv hundeejere. De har en otte år gammel pitbull, men det er uvist, hvilken hund, der har smittet ham.

Han arbejder nemlig til daglig som maler, og har gennem sit arbejde været i kontakt med flere hunde – heriblandt en herreløs hund.

Men ifølge U.S. Centers for Disease Control and Prevention kan det være en del forskellige hunde, der har smittet manden. De vurderer, at op til 74 procent af alle hunde og op til 57 af alle katte har capnocytophaga-bakterier i sig.

Ifølge konen Dawn Manteufel vil Greg Manteufel flytte hjem til sine forældre, når han bliver udskrevet. De bor i et et-etages hus, der vil være nemmere for den amputerede mand at bevæge sig rundt i.

Og så må familien også sælge det to-etagers hus, de har kaldt deres hjem de sidste 18 år:

– Det er, som det er, er ifølge Dawn Manteufel mandens reaktion på det hele.

En støtteindsamling for familien Manteufel på hjemmesiden gofundme har indtil videre indsamlet over en halv million kroner til familien.

I galleriet oven for artiklen har vi samlet en række af de sygdomme, hunde kan smitte med. Informationerne kommer fra Daily Mail.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu