ANNONCE

Hunde-smugler tilstår: De var ikke danske

18. marts 2021 09:37 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Det var ikke danske hunde, der blev solgt til købere på Gul og Gratis og Den Blå Avis. Hundene blev smuglet ind fra udlandet

Hunde-smugler tilstår: De var ikke danske
De franske bulldogs, som blev solgt, var ikke danske, men ulovligt importeret fra Polen. Foto:Steen Agger/Biofoto/Ritzau Scanpix

For første gang har tre tiltalte fortalt om deres rolle i den første danske retssag om ulovlig indsmugling af hunde.  De har ikke tidligere villet udtale sig til hverken retten eller politiet.

De tre midaldrende mænd er tiltalt for at have smuglet og solgt hunde ulovligt. Og flere købere har fortalt om, hvordan deres hundekøb har ledt til store dyrlægeregninger og aflivninger.

Tilståelsen

På retsmødet onsdag valgte den ene af de tre mænd dog at tilstå, at han har hentet hvalpe i den polske by Lodz, det skriver TV Syd.

På mødet i Retten i Kolding, fortalte den tiltalte, at han også havde løjet overfor køberne ved at påstå, at hundene var danske.

Og selvom han erkendte, at han havde været i Polen for at hente hundehvalpe, så mente han, at der var tale om langt færre end de 115 hvalpe, som han ifølge anklageskriftet har indført i landet. 

Ifølge mediet fortalte han i retten, at han løj om hundenes ophavsland, da polske hunde ifølge ham har et dårligt ry.

Sagen kort

Tre mænd på henholdsvis 52, 56 og 59 år er tiltalt for ulovlig import og salg af racen fransk bulldog fra Polen. De tre mænd skal for retten klokken 09.00 5. marts ved retten i Kolding.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet drejer sagen sig om import af 100 hvalpe af racen fransk bulldog. Politiet mener, at hver enkelt hvalp er blevet indført til Danmark fra Polen. Herefter er hvalpene blevet solgt til private borgere via annoncer på nettet.

De tre mænd var ikke registreret som importører af dyr hos Fødevarestyrelsen, og de havde heller ikke tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Der er afsat mindst ni dage til retssagen med mulighed for et par ekstra dage. Det forventes at sagen er afgjort i slutningen af maj eller starten af juni.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu