ANNONCE

Hunde-smuglersag endte brat: -Jeg har det skidt

5. marts 2021 13:36 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

Ingen af de tiltalte ville udtale sig i sagen om ulovlig indføring og videresalg af franske bulldogs fra Polen

Hunde-smuglersag endte brat: -Jeg har det skidt
En retssag mod tre mænd, der er tiltalt for indsmugling af hunde, fik fredag en brat afslutning. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016)

Tre mænd på henholdsvis 52, 56 og 59 år er tiltalt for ulovlig import og salg af racen fransk bulldog fra Polen.

Dagens retssag sluttede dog mere end almindeligt brat.

For første gang skulle tre tiltalte udtale sig i sagen om ulovlig import og videresalg af hunde. De har i løbet af sagen ikke villet udtale sig til politiet, men i dag forlød det, at de alle ville udtale sig til Retten i Kolding.

Det endte dog brat. Efter første pause, da anklageskriftet var læst op, var anklager Lone Petri klar til at udspørge de tiltalte.

– Ikke i dag, lød svaret fra to af de tre mænd, der er tiltalt for ulovligt at have indført og solgt hundehvalpe i Danmark, som de angiveligt havde købt i Polen. Den tredje nægtede at udtale sig til retssagen.

Det var derfor en noget paf anklager, som pludselig skulle finde ud af, hvad næste træk skulle være. Hun kunne dog ikke komme videre i sagen uden at afhøre de tiltalte.

Dommer Hanne Rasmussen virkede også noget overrasket over den pludselige drejning retsmødet tog.

– Vi kan jo ikke sidde sådan her i flere dage, lød det bestemt fra dommeren.

Forsvarsadvokaterne nikkede anerkendende og to af dem fortalte, at deres klienter ville udtale sig på næste retsmøde.

Havde det skidt

Der ligger en noget knudret årsag til grund for at to af de tiltalte ikke ville udtale sig.

Den ene ville ikke sige noget på dagens retsmøde, da han følte sig skidt tilpas, mens den anden kun ville udtale sig i forlængelse af udtalen fra den sløje mand.

De to indvilligede dog i at lade sig afhøre på næste retsmøde den 17. marts.

– Det er en interessant sag som vedrører import af hunde fra Polen. Jeg kan bare konstatere, at vi må vente med afhøringerne. Vi fortsætter på næste retsmøde, lød kommentaren til Newsbreak.dk fra anklager Lone Petri.

Alle de tre mænd nægter sig skyldige i sagen.

– Det er en usædvanlig sag. Vi går efter frifindelse Min klient har haft tæver fra et kuld men nægter at have noget at gøre med anklagerne mod ham, fortalte Stephan Ravn Berg, forsvarsadvokat for den ene af de tiltalte til Newsbreak.dk efter retsmødet.

Også forsvarsadvokat Nicolai Berg lagde vægt på sin klients uskyld.

– For min klient er der tale om en bagatel. Det er voldsomt, at han skal sidde i så stor en sag, fortalte han uden for retssalen.

Newsbreak.dk forsøgte også at få en kommentar fra den tredje forsvarsadvokat, men både han og hans klient forlod retsbygningen inden netavisens udsendte kunne nå at fange dem.

Sagen kort

Tre mænd på henholdsvis 52, 56 og 59 år er tiltalt for ulovlig import og salg af racen fransk bulldog fra Polen.

Ifølge politiet drejer sagen sig om import af 100 hvalpe af racen fransk bulldog. Politiet mener, at hver enkelt hvalp er blevet indført til Danmark fra Polen. Herefter er hvalpene blevet solgt til private borgere via annoncer på nettet.

De tre mænd var ikke registreret som importører af dyr hos Fødevarestyrelsen, og de havde heller ikke tilladelse til erhvervsmæssig handel med dyr.

Der er afsat mindst ni dage til retssagen med mulighed for et par ekstra dage. Det forventes at sagen er afgjort i slutningen af maj eller starten af juni.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu