Hundeejer sender hunde-aske i protest til minister

7. marts 2013 09:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hundeejer sender hunde-aske i protest til minister
Billede mangler

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) fik i den grad uventet post onsdag. Selv var hun ikke til stede på ministerkontoret, men da ansatte åbnede hendes post, var det ikke udkast til lovforslag og andre vigtige sager, som lå i konvolutterne, men derimod resterne af en død hund. Det skriver bt.dk.

 

»Har modtaget asken fra en kremeret hund med posten på kontoret i dag. Hmmm…,« skrev Mette Gjerskov onsdag aften på sin Twitter-profil.

Bt.dk har talt med Lasse Bøgvad, som fortæller, at det var ham, der tirsdag sendte en A4-konvolut til fødevareministeren. Den indeholdt asken fra Lasse Bøgvads egen kremerede hund, fortæller han til bt.dk:

»Asken kommer fra min afdøde hund Gucci. Hundeloven slog min elskede Gucci ihjel. Den tog al livsmod fra hende,« siger den tidligere hundeejer og henviser til den del af hundeloven, som påbyder hunde af arten amstaff af bære mundkurv.

Fødevareminister Mette Gjerskov er ansvarlig minister for hundeloven, som har fungeret i tre år. Loven har i den seneste tid været genstand for voldsom debat – senest efter at schæferhunden Thor stod til aflivning efter at have bidt en anden hund.

Afsenderen til hundeasken håber, at han med brevet til ministeren kan skabe debat om hundeloven, som ifølge ham unødigt slår hunde ihjel. Han håber på, at aflivninger af muskelhunde kan sættes i bero, indtil der foreligger mere dokumentation.

I januar fortalte Mette Gjerskov til DR, at hun stod fast på behovet for at kunne aflive en bidsk hund.

Fødevareminister Mette Gjerskov vil gerne have hundesagkyndige med til at evaluerer loven, men hun fastholder, at der er brug for regler på området.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu