Hundeejere glemmer deres bedste ven i varmen

21. juni 2019 13:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Dyrenes Beskyttelse fik "for mange" henvendelser om det i 2018.

Del:

I 2018 blev der 131 gange ringet 1812, fordi en bekymret borger så en hund sidde alene i en varm bil. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Det er flere opkald end i 2017, hvor der blev ringet 1812 100 gange angående samme emne.

”Den høje stigning er forhåbentlig et billede af, at flere folk reagerer, når de ser en hund i en varm bil, frem for et billede af en stigning i antallet af hunde i varme biler. Men uanset hvad, er der tale om 131 for mange,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, i pressemeddelelsen.

Dyrenes Beskyttelse skriver i pressemeddelelsen, at hunde ikke skiller sig af med varme på samme måde som mennesker. Det betyder, at hunde kun kommer af med varme gennem deres trædepuder og gennem munden.

“Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde,” siger Jens Jokumsen i pressemeddelelsen.

Det bliver varmt

Som hundeejer gør man derfor klogt i at lade hunden blive hjemme, istedet for at tage den med ud for at køre, hvis man altså ikke har i sinde at tage hunden med sig, når bilen holder stille.

Hvis der er 25 graders varme udenfor, går der ikke mere end en halv time, før der i en parkeret bil er dobbelt så varmt, og det er slet og ret livsfarligt for en hund at sidde i en 50 grader varm bil.

Rådet fra Dyrenes Beskyttelse er altså, at du skal lade hunden blive hjemme. Det har den det bedst med.

“Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den,” siger Jens Jokumsen i pressemeddelelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu