ANNONCE

Hundeejere – pas på dette lige nu

30. september 2020 09:10 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Hundeejere skal være særligt opmærksomme i denne tid.

Det er ikke altid, at man lige har et øje på, hvad ens nysgerrige hund får puttet i munden.

Men Dyreværnet vil meget gerne have, at hundeejer i den kommende tid sørger for at holde ekstra grundigt øje med deres hunde, for med årstiden følger en meget farlig ting.

Det skriver Dyreværnet i et opslag på Facebook.

Farlige nedfaldsfrugter

Efteråret bringer ikke kun blæst, brune blade og gråvejr med sig. Årstiden byder nemlig også på lokkemad for en madglad hund.

Hundeejere kan komme ud for at gå steder, hvor der er nedfaldne æbler eller blommer, og det kan være farligt for din hund.

Når frugterne har ligget på jorden i længere tid, er de begyndt at gære. Hvis hunden spiser noget af en gæret frugt, kan det ende med en alkoholforgiftning.

Ligeledes er bær på buske også en risici for din hund. For i den her tid søger bier og hvepse alt det sødmefulde i naturen, og de er ekstra aggressive.

Bider din hund i en frugt, hvor der er en bi eller en hveps, kan den blive stukket. I sidste ende kan det betyde, at hundens luftveje lukker til.

Forskellig fysiologi

Selv om ordsproget siger, at hund ligner ejer, så er det ikke helt korrekt. I hvert fald ikke når man ser på, hvad de skal indtage.

Det er nemlig ikke fuldstændig sundt at give din hund det samme til aftensmad, som du og familien selv får.

Egentlig burde det ligge lige til højrebenet, men årsagen til, at hunden ikke kan tåle det, er, at deres fysiologi er meget anderledes end et menneskes.

Der findes mange ting, som hunde faktisk ikke har det godt af, men som vi er blevet lokket til at tro er godt for dem. Det kunne for eksempel være et kogt kødben.

I galleriet ovenfor kan du se alle de fødevarer, som din hund helst ikke må få.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu