Hundekatastrofe afværget: 13 hunde frelst efter dage i bagagerum

10. oktober 2018 13:31 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En saga om hunde, der var fanget i en bil er nu slut. Dyreværnet har fået 13 hunde ind, som de undersøger - mens Nordsjællands Politi efterforsker sag.

Hundekatastrofe afværget: 13 hunde frelst efter dage i bagagerum
13 hunde er blevet reddet fri fra en bil. Politiet efterforsker nu sagen. Foto: Colourbox

Opdatering fra Nordsjællands Politi: 

Der var ikke tale om hverken misrøgt eller stjålne hunde i en sag, hvor en 37-årig norsk kvinde blev set i Hovedstadsområdet med flere hunde i sin bil.

Hundene blev tirsdag aften indbragt til et af Dyreværnets internater. Her blev der ved en nærmere undersøgelse af hundene hos Dyreværnet fundet chip i alle hunde, og oplysningerne fra disse stemmer overens med oplysningerne i de dyrepas, som kvinden har forevist. Desuden blev hundenes almentilstand undersøgt.

– Hundeflokken består af fem hunde og otte hvalpe, der er født i maj måned i år. De er alle blevet undersøgt, og der er ingen tegn på, at de har været udsat for misrøgt eller har lidt nød, siger Rikke Christensen-Lee, direktør i Dyreværnet.

Kvinden var onsdag formiddag til afhøring hos Nordsjællands Politi og har oplyst, at hun var på vej fra Polen til Norge og undervejs ville holde lidt ferie i Danmark. Under hendes ophold har hundene om natten opholdt sig i kvindens bil, hvor de har haft adgang til mad, vand og frisk luft.

Nordsjællands Politi færdigbehandler nu sagen og vurderer i den forbindelse, om der måtte være sket lovovertrædelser.

Original artikel:

Der har i de seneste dage floreret en historie om en kvinde, der kører rundt i hovedstadsområdet med en 13 hunde i sin bil. Det førte blandt andet til Nordsjællands Politi rykkede ud til Bernstorffsparken, hvor en gruppe af parkens beboere havde forsøgt at spærre for kvindens bil.

Nordsjællands Politi vurderede på daværende tidspunkt, at hundene ikke har lidt overlast. Men man valgte alligevel at kontakte Dyrenes beskyttelses vagtcentral, der herefter indledte en dialog med kvinden.

Politiet valgte herefter at bede befolkning om at lade politiet gøre dets arbejde, mens de og Dyrenes Beskyttelse ville kigge nærmere på sagen.

Rygterne om anholdelse

Efter at Nordsjællands Politi undersøgte situationen fremgik det, at hundene ikke havde nogen chip eller øretatoveringer, som det er påbudt. Derfor blev de sendt på et internat. Det fik sindene i kog og politiet var efterfølgende nødt til at bringe et tweet, som afviste, at kvinden var anholdt.

De 13 hunde blev efterfølgende afhentet af Dyreværnets udrykningsteam. De små firbenede blandingshunde er nu i Dyreværnets varetægt, hvor de bliver tilset af værnets dyrlæge.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Dyreværnet, men de ønskede ikke at udtale sig om sagen – ej heller om dyrenes egentlige tilstand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu