ANNONCE

Hundeklub har mistet klubhus til flammerne

20. april 2020 10:15 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Mandag morgen har der været brand i klublokalerne tilhørende Schæferhundeklubben kreds 41.

Tidligt mandag morgen har der været brand i Schæferhundeklubben Kreds 41’s klublokaler i Nykøbing Falster.

Selv om formand Morten Birksø ikke selv har set skaderne på klubbens lokaler med sine egne øjne endnu, så er udsigterne formentlig, at størstedelen af lokalerne ikke kan bruges efter branden.

En større genopbygning

Siden klokken 05.30 mandag morgen har Morten Birksøs telefon ringet flere gange fra numre, som han ikke kendte. Det var først, da telefonnummeret fra Schæferhundeklubben Kreds 41’s næstformand dukkede op på skærmen, at han løftede røret.

Næstformanden kunne fortælle, at der havde været brand i klublokalerne.

– Jeg har ikke været derude endnu. Vi har aftalt at mødes derude i formiddag og se på skaderne, siger Morten Birksø, der er formand for Schæferhundeklubben Kreds 41, til Newsbreak.dk.

Selv om han ikke har besøgt klublokalerne, så kan han ud fra billeder fra stedet se, at lokalerne har taget meget skadet.

– Vi kan ikke bruge dem. Der skal en større genopbygning til før, vi kan bruge dem igen, konstaterer han.

Han forklarer, at klublokalerne består af to opstillet pavillioner, som begge er ubrugelige efter branden. Mens en ældre del af klublokalerne, der blandt andet indeholder et køkken, kun er blevet ramt på halvdelen af lokalet, men det er uvist, om den halvdel, der ikke er berørt er til at redde.

– Al inventar er væk, lyder det fra formanden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan over for Newsbreak.dk bekræfte, at der har været brand i klublokalerne, men politiet kan ikke sige noget nærmere om omfanget af skader.

Træning kan gennemføres

Formanden understreger, at der nok går en rum tid, før der igen er brugbare klublokaler på træningspladsen i Nykøbing Falster.

– Det kommer til at tage tid, før det er reetableret, siger Morten Birksø og fortsætter:

– Vi kan sagtens træne, fordi al træning foregår udendørs.

For tiden er klubben ligesom mange andre aktiviteter også ramt af nedlukning som følge af coronavirus, derfor har klublokalet ikke været i brug i længere tid. Men nedlukningen er også med til at genopbygningen af lokalerne godt kan blive udskudt, mener formanden.

Schæferhundeklubben Kreds 41 plejer at bruge klublokalerne til, at klubbens medlemmer kan drikke en kop kaffe inden eller efter træning, ligesom at der også afholdes foredag, kurser og lignende i lokalerne.

Klublokalerne har ikke som sådan indflydelse på klubbens træning, men derfor er lokalerne stadig en vigtig del af klubbens funktion.

– Det basale ved hundetræning kan vi fortsat udføre, fordi det foregår udenfor, men vi kan ikke fungere uden et klubhus, siger formanden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu