ANNONCE

Hunde i koldt vejr: Det SKAL du passe på

19. november 2019 09:38 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Når temperaturen falder, stiger risikoen for menneskets bedste ven.

Selv om det ude fra kan se ud til, at de firbenede menneskevenner er jublende lykkelige for sne og kulde, så kan det blive et rigtigt problem, lyder advarslen fra Agria Dyreforsikring.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ifølge Dyreformidlingens hjemmeside kan små hunde reelt være truet på livet, hvis temperaturen når ned på bare syv frostgrader, mens de lidt større lider, når det dykker til 13 frostgrader.

Allerede ved fire graders frost bør du udvise særdeles stor agt, hvis kæledyret skal luftes på en gåtur. Derfor bør du begrænse længden.

Agria Dyreforsikring har samlet seks råd til hundejere, så de kan forberede sig bedst muligt på vinterens komme. Dem kan du se i galleriet over artiklen her.

“Det er vigtigt, at hundeejere er opmærksomme på, at med kulde og sne stiger risikoen for skader”, skriver Agria i en pressemeddelelse.

En af løsningerne på kolde hunde er naturligvis tøj. Det har Videnskab.dk tidligere undersøgt nødvendigheden af.

– Min erfaring er, at de helt små hunderacer fryser, så snart det bliver koldt, også selvom de spiser godt nok, lød det i den forbindelse fra Jørgen Damkjer Lund, der gennem 10 år har forsket i hundeadfærd.

Hunde fungerer ifølge ham på samme måde som mennesker. Hvis de bliver udsat for nedkøling, så bliver de modtagelige over for forskellige sygdomme.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu