Hunden hader det – alle ejere gør det

29. november 2018 19:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Mange hunde bliver efterladt alene i mange timer hver dag. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan hunden bliver bedre til at håndtere det.

Mange hunde tilbringer mange timer alene hjemme – og det bliver efter alt at dømme ikke mindre i december måned, hvor der for alvor bliver besøgt familie og venner.

En del af de firbenede hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen, oplyser Agria Dyreforsikring.

“Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle”, skriver Agria videre.

Der er samlet en række gode råd til, hvordan du træner din hund bedst. Dem kan du se i galleriet over artiklen.

Hunde er meget sociale dyr, og de kan derfor have svært ved at vende sig til at være alene. Det er vigtigt, at man træner hunden i at være alene, og starter denne træning så snart hvalpen er tryg ved sin nye familie og miljø.

– Det er vigtigt, at man tilpasser træningen efter sin hunds behov og evne. Efterhånden vil de fleste hunde vende sig til at være alene uden problemer, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring, der dog også kan fortælle, at nogle hunde aldrig bliver helt gode til at være alene hjemme.

Hvor længe?

Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør hunde ikke være alene i mere end fem timer om dagen, og de bør blive aktiveret to timer dagligt. Det er Tine Antvorskov helt enig i. Aktiviteterne kan for eksempel være gåture, lege, fysiske og mentale udfordringer og andet samvær.

De fleste problemer med hunde opstår, hvis man ikke får gjort hunden tryg ved at være alene hjemme fra starten. Det kommer bag på mange, hvor lang tid det kan tage – for det er ikke noget, man kan fremskynde.

Det skal tages i hundens tempo. Ud over det, skal man sikre sig, at hunden har et indholdsrigt liv, så den kan bruge tiden alene hjemme på at slappe af og ikke gå hvileløst omkring.

– Man skal huske på, at hunde er flokdyr, der kræver social kontakt, forklarer Tine Antvorskov.

Begynd forsigtigt

Start med at træne hunden i korte sekvenser. Du kan eksempelvis sætte en form for adskillelse/babygitter op i et rum, der adskiller dig selv og hunden. Ophold jer på hver jeres side i kort tid ad gangen. Sørg for at hunden har noget, den kan underholde sig med – fx. legetøj, tyggeben eller lignende.

Øg tiden

I begyndelsen skal I træne ofte og i kort tid. Øg derefter tiden, hvor hunden er alene, i takt med at den vender sig til træningen. I starten kan du være inde i et andet rum i nogle minutter, men gradvist kan du fx forlade huset et kvarter ad gangen. Senere skal du kunne tage ud og handle uden problemer.

Vær konsekvent og træn ofte

Bliv ved med at træne og vær konsekvent med træningen. Hunden lærer hurtigere, hvis den trænes ofte – og på den samme måde hver dag.

I galleriet kan du se flere, men vigtige, råd.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu