ANNONCE

Hunden Hector stjålet: -Vi tænker bare, hvad gør de dog ved den?

27. september 2018 10:59 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Hunden Hector er en helt særlig hund, og det ved tyve måske godt. I hvert fald er den blevet stjålet natten til torsdag.

OPDATERING: Hector er blevet genforenet med sin ejer igen. Det kan man læse meget mere om HER.

I ly af natten er hunden Hector blevet stjålet fra en bil på parkeringspladsen ved Årslev Kro vest for Aarhus. Det i sig selv er naturligvis frygteligt, men problematikken bliver endnu mere speget, for Hector er ikke en helt almindelig hund.

Det er derimod en toårig belgisk malinois, og så er den også en del af den amerikanske delegation, der i disse dage er i Danmark for at deltage ved et stort anlagt verdensmesterskab for netop schæferhunde, der foregår i Randers fra den 3. til den 7. oktober.

Hector er ikke en af de opstillede hunde, men derimod tilhørende en figurant, og Hectors rolle er blandt andet at være med til træning af de deltagende hunde fra USA, fortæller Vivi Gilsager, der er hovedansvarlig arrangør for verdensmesterskabet.

Hunden Hector sov i bilen

Amerikanerne og deres hunde tjekkede alle ind på Årslev Kro onsdag, og hunden Hector lå og sov i en bil, da endnu ukendte tyve pludselig smadrede en rude på bilen og stak af fra stedet med hunden. Nu er den store jagt sat ind.

– Lige nu sidder der en amerikaner i Årslev og græder snot. Det er simpelthen frygteligt, at det er sket. Vi tænker bare, hvad gør de dog ved den? spørger Vivi Gilsager, da Newsbreak taler med hende torsdag formiddag.

Hun nævner desuden, at det er helt normalt – af hensyn til dyrene – at de sover i bilen. Her sover de nemlig bedst. Hector var i et bur, og bilen er stadig på parkeringspladsen, så målet har været at stjæle hunden Hector, der lå i bilen sammen med en anden hund. Den slags hunde kan have et prismærke på mellem 250.000 og en halv million kroner. Hectors værdi vurderes – grundet træning – til at være over 100.000.

Vil ikke rejse hjem uden

Organisationen bag det stort anlagte VM-show, hvor hundene skal dyste i de tre discipliner lydighed, forsvarsarbejde og spor, har meddelt Østjyllands Politi, at alt sættes ind på at finde den stjålne hund igen. Det være sig frivillige og dusører.

Newsbreaks samarbejdspartner Øxenholt Foto har talt med ejeren Mark Saccocio fra den amerikanske delegation, og han er – som Vivi Gilsager – rystet over, hvad der er sket.

– I morges, da jeg forlod mit hotelværelse, så jeg, at bildøren stod på vid gab, og der var glas over alt. De tog min hund ud af bilen. Please, hjælp mig med at få min hund tilbage. Han er min bedste ven. Jeg vil bare have ham tilbage, siger en grådkvalt Mark.

Hunden Hector er en belgisk malionois og cirka to år gammel. Hans microchip er 956000009652432. Ved du noget om, hvor han er, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Indbrud i flere biler

Kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jeanette Løv Rasmussen, bekræfter over for Newsbreak.dk, at der er kommet en anmeldelse om sagen. Anmeldelsen er kommet til politiet klokken 06.03.

– Der er blevet knust ruder og begået indbrud i flere biler på parkeringspladsen. Vores umiddelbare efterforskning tyder på, at det er foregået i tidsrummet mellem klokken 02 og 04.30 natten mellem onsdag og torsdag, siger hun.

Hele morgenen har en politipatrulje været på stedet for at sikre spor, og sagen er da også noget særligt, fordi der er et hundetyveri involveret. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner eller andre, der har bemærket mistænkelig adfærd i førnævnte tidsrum.

Det indgår desuden i politiets efterforskning at se, om der er brugbar overvågning på stedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu