ANNONCE

Hunden Shiva vågnede i sit eget lort og opkast: Hendes historie er vigtig men ikke for børn

8. juni 2018 08:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Shiva overlevede, men hendes ejer har i dag ændret vaner for, hvor hun og hunden går.

Husker du historien om Teddys død? Teddy var en hund, der elskede at gå på eventyr og samle flasker. I dag er Teddy død, årsagen til hans død bliver efterforsket af politiet, og hans ejer, Malene, er overbevist om, at Teddy blev forgiftet af at spise et stykke pølse med rottegift, han fandt i området ved Sankt Pauls Kirke i København.

Newsbreak.dk fortalte Teddys historie i slutningen af maj måned, og nu fortæller vi Shivas historie. Shiva er en staffordshire bull terrier, hun er to og et halvt år gammel og for et år siden vågnede hendes ejer, Naja, midt om natten.

Den historie, Naja fortæller, er hendes egen. Hun har ikke talt med politiet, hvilket hun fortryder, og hun siger nu til Newsbreak.dk, at hun har valgt at fortælle om det, der skete for et års tid siden, fordi hun vil have, at der skal være fokus på det, der skete med Shiva.

Bræk og lort

Der er to relativt store forskelle på historien om Teddy og historien om Shiva. Teddy døde, Shiva overlevede, og Teddys død blev politianmeldt. Det blev Shivas sygdom ikke. Til gengæld vågnede begge hundeejere midt om natten af samme grund; deres hunde havde det skidt. Virkelig skidt.

– Jeg vågnede af, at hun var vågnet i sit eget bræk og lort. Hun var så afkræftet, at hun ikke kunne rejse sig op, fortæller Naja til Newsbreak.dk.

Shiva kom til dyrlægen, og hun blev indlagt og undersøgt. Ifølge Naja havde Shiva indtaget muse- eller rottegift, og i flere dage var der tvivl om, om hun ville overleve.

– De ringede flere gange og sagde, at det var lige før jeg skulle ned og sige farvel til hende. Hun var vildt dehydreret og havde mistet vildt meget blod af at skide det ud og kaste det op, fortæller Naja.

Men Shiva overlevede. Hun er i dag en glad hund, der dog ikke er kommet sig helt. Naja fortæller, at Shiva let bliver syg, og at hun formentlig skal spise medicin resten af sit liv.

– Hendes lever og nyre har taget skade, fortæller Naja.

Hvad spiste de to hunde?

Naja er selv sikker på, at Shiva spiste forgiftet mad et sted i nærheden af Sankt Pauls Kirke i København.  Teddys ejer, Malene er sikker på, at det samme skete for Teddy. Er det sandt, er der tale om to hunde, der med ét års mellemrum bliver forgiftet af rotte- eller musegift. Deres ejere bor i nærheden af hinanden, de går ture sammen, og de gik ture sammen med deres hunde, mens Teddy levede.

Det er umuligt at sige, om Naja og Malene har ret i deres mistanker. Det er umuligt at sige, om Teddy og Shiva spiste forgiftet mad lagt ud for at ramme hunde i området. Det tror de to kvinder, og Københavns Politi efterforsker da også sagen om Teddys død.

Københavns Politi oplyser også til Newsbreak.dk, at det ikke er væltet ind med lignende anmeldelser. Det er svært at sige med sikkerhed, men når man taler med politiet om emnet, gør kommunikationsmedarbejder Henrik Suhr det klart, at man har modtaget Malenes anmeldelse.

Vanedyr

Newsbreak.dk har af Københavns Kommune fået oplyst, at der tidligere har været konflikter mellem borgere, der har brugt den hundegård på Sankt Pauls Plads, Malene og Naja fortæller, at deres hunde har spist forgiftet mad i, og borgere der følte sig generede af hundene.

Hos Københavns Kommune ønsker man ikke at kommentere på en igangværende efterforskning, og man ønsker generelt ikke at udtale sig om emnet. Man henviser til, at den hundegård, Malene og Naja fortæller om, er blevet lukket, og at der er etableret en ny på Eidsvoll Plads.

Newsbreak.dk har talt med Malene og Naja om, hvorfor hundeejere stadig kommer i området ved Sankt Pauls Plads, hvis der ingen hundegård er. For Malenes vedkommende har det handlet om, at vejen altid er gået forbi det område, når hun har gået tur med en hund. Det har ikke ændret sig af, at der ikke længere er en hundegård i området.

Til gengæld er der noget andet, der har fået Naja og Malene til at ændre vaner. De er overbevist om, at deres hunde blev forgiftet af at spise mad lagt ud ved Sankt Pauls Kirke, der var forgiftet med rotte- eller musegift. Den oplevelse gør, at ingen af dem går forbi området mere.

– Jeg går en stor bue udenom, og Shiva får slet ikke lov til at snuse derhenne. Hun overlever nok ikke det samme en gang til, fortæller Naja til Newsbreak.dk.

Hun fortæller også, at hun ikke anmeldte sagen til politiet, fordi hun troede, det ville være spild af deres og hendes tid. Hun troede ikke, de ville efterforske det.

Henrik Suhr, kommunikationsmedarbejder ved Københavns Politi, fortæller, at politiet helt generelt opfordrer folk til at anmelde episoder som det, Malene og Naja fortæller om til Newsbreak.dk.

– Vi har ikke en jordisk chance for at opdage den slags, hvis det ikke bliver anmeldt. Borgernes anmeldelser ligger til grund for vores arbejde, lyder det fra Henrik Suhr.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu