Sit, Børge! Her er de mest populære hundenavne i Danmark

17. september 2018 13:19 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Modsat ved menneskebørn er der helt frit slag, når hvalpen skal have et navn.

Danskerne er vilde med hunde, og derfor er der også masser af forskellige hundenavne.

Danmarks Statistik lavede i år 2000 en opgørelse over antallet af kæledyrshunde i Danmark. Den viste, at der var 546.000 hunde, der blev holdt som kæledyr i Danmark fordelt på 449.000 danske hjem.

Det drejede sig om 175.000 “små hunde”, 162.000 “mellem hunde” og 209.000 “store hunde”.

Alle de hunde skal jo have et navn, og som med navne til babyer, er der nogen, der er mere populære end andre.

Hos Dansk Hunde Register skal alle hunde i Danmark registreres, men registeret oplyser til Newsbreak.dk, at man ikke i deres system kan slave en opgørelse over, hvilke navne der er de mest udbredte.

Til gengæld har forsikringsselskabet Dyrekassen Danmark samlet de mest populære navne blandt de omkring 9000 forsikrede hunde i deres kundekartotek. Det skriver Netdyredoktor.dk

Du kan se en liste over de mest populære hundenavne ved at klikke igennem galleriet ovenfor. Det kan være, du kan finde inspiration til, hvad din hund skal hedde.

Der er faktisk en del navne på hundenavnelisten, der også er at finde højt på listen over de mest populære babynavne over de seneste år, så modetendenser for navne ser altså ud til at overlappe mellem både mennesker og hunde.

Du kan eventuelt gå på jagt efter et navn til hvalpen i den samlede oversigt over godkendte fornavne i Danmark. Her er der titusindvis af navne at kigge igennem, men hvis du er til mere et mere kreativt navn til hunden, er det heldigvis kun fantasien, der sætter grænsen, for der er ingen krav om, at hundenavne skal være godkendt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu